Tech

Komentari 31

Velar možda i je za milijunaše, ali teško je zamisliti bolji SUV

Velar možda i je za milijunaše, ali teško je zamisliti bolji SUV

Iako nije najveći, ovo je trenutačno najbolji i najatraktivniji model Range Rovera te u svakom pogledu ostavlja fantastičan dojam

Gotovo je nemoguće u svijetu SUV-ova naći toliko luksuza, profinjene tehnike, toliko ukusnog i elegantnog dizajna kao u novom Velaru.
Ovo je automobil kakav se rijetko viđa, koji svojim izgledom ostavlja upečatljiv dojam, a isto je kad uđete u unutrašnjost.

Savršena simbioza najnaprednije tehnologije i luksuza u kojoj se tri zaslona, od kojih su dva osjetljiva na dodir, izmjenjuju s raznim vrstama najfinije kože, kojom je čak presvučen i strop. Ambijent je jednostavno veličanstven, u potpunosti dostojan lordovskog predikata marke Range Rover. Sjedala su nešto najudobnije što se može zamisliti, naravno, grijana su, hlađena i imaju masažu. A za neusporedivu koncertnu zvučnu kulisu brine se audio sustav sa 17 zvučnika i 850 Wata.

A jednako ste impresionirani i kad krenete u vožnju. Uglađen 6-cilindarski dizel pršti od snage i momenta. Čak 300 KS i 700 Nm poigrava se s dvije tone mase pa su ubrzanja sportska. Do 100 km/h auto stiže za samo 6,5 sekundi, a ako se usudite, možete pojuriti i 241 km/h. Fantastičan zračni ovjes ostavlja dojam u vožnji kao da lebdite, neravnine i rupe kao da ne postoje. A u pogledu offroad sposobnosti teško mu je naći ravnog.

Može proći i kroz vodu duboku 65 centimetara te pritom mjeriti njezinu dubinu. Nevjerojatan auto s cijenom koja je očekivano, kao i automobil, samo za milijunaše.