Obavijesti

Tech

Komentari 29

Veliki su opet u modi: Vozili smo novi Subaru Outback

Veliki su opet u modi: Vozili smo novi Subaru Outback
9

Čime se novi Outback suprotstavlja konkurenciji provjerili smo prvim testnim vožnjama po asfaltu i offroad terenu. U prodaju kreće po cijeni od 325.000 kuna

VIDEO

Automobil koji je jedan od najzaslužnijih za otvaranje trenda crossover karavana, isprobali smo na europskoj premijeri u vožnji između Kranja i Trsta u kojoj smo se mogli uvjeriti u i dalje odlične terenske mogućnosti simetričnog pogona na sve kotače, ali i isprobati poboljšani dvolitreni dizelski bokser motor uparen sa 6-brzinskim Lineatronic mjenjačem.

Ivan Hruškovec/24sata

Jedan od bitnih elemenata sigurnosti Outbacka, je EyeSight, koji je od ove godine prvi put dostupan i europskim kupcima. Njegove glavne značajke su kontrola kočenja kojom automobil može automatski izbjeći sudar na brzinama do 50 km/h te adaptivni tempomat. 

Inače, Subaru na naprednim sustavima sigurnosti radi još od kraja 1980-ih. Ovaj novi sastoji se od stereo kamera u boji koje prate pješake, bicikliste i druge prepreke. Subaru jamči da radi do 50 km/h, no kažu da će se sustav aktivirati i na puno većim brzinama. Adaptivni tempomat poboljšan je kako bi pratio vozila ispred sebe i držao razmak, ali i uz pomoć kamera prepoznao ako netko koči. 

Outback je blago narastao u širinu i dužinu, a u unutrašnjosti također ima više prostora za vozača i putnike, dok prtljažnik prima 512 litara. U nizu promjena za smanjenje otpora zraka je i pomicanje A nosača prema naprijed čime je smanjen kut vjetrobranskog stakla. 

Snažni dvolitreni dizelski motor ima bokser konfiguraciju po čemu je jedinstven na svijetu. Razvija 150 KS i 350 Nm okretnog momenta, a u vožnji odaje vrlo moćan dojam.

Maksimalna brzina Outbacka iznosi 200 km/h, dok se potrošnja tijekom testnih vožnji držala ispod osam litara. Multimedija ima 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji funkcijama podsjeća na zaslone mobitela, a i samo upravljanje je kao na mobitelima. Brzinomjeru i brojaču okretaja može se mijenjati boja po želji. 

Novi Subaru Outback nudit će se sa tri razine opreme, devet boja i dva različita interijera. U Hrvatskoj će u prodaju krenuti od ožujka, a početna cijena ostaje nepromijenjena u odnosu na prethodnika i iznosi 325.000 kuna. Ona se odnosi na dvolitreni dizelski model. Nudit će se s tri razine opreme. 

Subaru

Očekuju rast prodaje u 2015.

Subaru je tijekom prezentacije novog Outbacka rekao kako su lani prodali 813.000 vozila, dok ove godine očekuju kako će prodaja rasti na 914.000. U Europi očekuju da će prodati 8500 Outbacka, a u Hrvatskoj planiraju biti na otprilike 50 prodanih vozila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle