Obavijesti

Tech

Komentari 6

VIDEO Asus Rog Phone 8 Pro je zvijer za ultimativno igranje sa stilom i krije niz iznenađenja

VIDEO Asus Rog Phone 8 Pro je zvijer za ultimativno igranje sa stilom i krije niz iznenađenja
3

ROG Phone 8 Pro je iznimno moćan telefon, a najsnažnija verzija ima 24 GB RAM-a i 1 TB memorije te novi Snapdragon 8 Gen3 s nizom AI alata. Telefon dolazi u ogromnoj kutiji u kojoj je i dodatni aktivni hladnjak

VIDEO

Asus je na CES-u ovog tjedna predstavio ROG Phone 8 seriju telefona, a najsnažniji ROG Phone 8 Pro stigao nam je već i na test. Iz samog imena jasno je da se radi o Asusovim telefonima brutalnih performansi namijenjenih mobilnom igranju, no na prvi pogled jasna je glavna promjena. Telefoni djeluju kao da su odrasli i da im igre nisu jedina stvar na pameti. Ok, ima tu jasnih ROG detalja, ali ovaj telefon nema šarenog gaming kiča i među raznim mobitelima na stolu neće pretjerano odskakati.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

unboxing asus rogphone8pro mobitela 01:28

No, bez obzira na to ovo je velik i brutalan telefon s najnovijim procesorom i brdom zanimljivih dodataka za igranje. A tu je i kamera na razini rivala.

Telefon dolazi u tri inačice, ROG Phone 8, 8 Pro i Edition, a glavna razlika je u količini memorije pa tako imate 12/256, 16/512 ili 24 GB RAM-a i 1 TB memorije, što je u testnoj verziji.

Prve dvije verzije već se mogu prednaručiti kod nas za 1150 i 1270 eura, a to su cijene na razini S23 Ultra, a otprilike toliko je i visok ROG 8, no nešto je uži od Ultre.

Telefon dolazi sa 6,78-inčnim FHD OLED ekranom i adaptivnim osvježenjem slike od 1 do 120 Hz te maksimalnih 165 Hz u podržanim igrama. Maksimalna svjetlina mu je 2500 nita, navodi Asus. Zahvaljujući micanju kamere unutar ekrana, telefon je niži od ROG 7.

Što se kamera tiče, sprijeda je 32 mpx RGBW kamera, a straga se nalaze tri kamere u povećem bloku. Glavna kamera od 50 mpx ima gimbal i stabilizaciju u 6 osi te f/1,9 otvor blende. Tu je i širokokutna od 13 mpx te telefoto kamera od 32 mpx s f/2,4 blendom i 3x optičkim uvećanjem.

Za najvažnije performanse bit će zadužen najnoviji Snapdragon 8 Gen3 koji je obogaćen raznim AI značajkama.

Asus navodi i kako telefon ima 5500 mAh bateriju s 65W punjenjem, a podržava i bežično 15W punjenje. Zanimljiv dizajnerski detalj su i dva USB-C ulaza. Uz standardni na dnu, jedan je na bočnoj strani za aktivni hladnjak koji dolazi u jednom od najbogatijih pakiranja koje sam vidio uz neki telefon. Sušta suprotnost onome što je danas trend kod većine telefona koji isporuče praktično samo telefon i USB kabel.

Uz telefon, adapter i kabel, ovdje se u kutiji nalazi i torbica za AeroActive Cooler X koji se za jeftinije modele isporučuje dodatno. Osim toga, tu je i zaštitna maska. Aktivni hladnjak inače može biti i stativ za telefon kad samo gledate filmove, a na njemu je passthrough USB punjenje te dodatni utor za slušalice i dva okidača koja će vam olakšati igranje. A igranje će vam olakšati i dva kapacitivna okidača na desnoj strani telefona. I da, sama kutija skriva dodatna iznenađenja kod prvog uključivanja telefona i zabavne Asusove igre, pa ona postaje dio cijele priče.

Na stražnjoj strani nalazi se Mini-LED ekran koji oni nazivaju AniMe Vission i sastoji se od 341 elementa. Može prikazati set raznih animacija, neke možete otključati tako što ćete držati telefon uz drugi takav Asusov, a možete i sami kreirati. No najkorisniji dio tih animacija je onaj vezan uz notifikacije i stanje baterije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste
VELIKI SUV NA STRUJU

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste

EQE SUV je odličan automobil, i u njegovoj vožnji smo izuzetno uživali. No ipak, teško se oteti dojmu da bismo se unatoč svoj snazi, udobnosti i tišini još bolje osjećali u običnom GLE

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...