Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Video igre nisu samo za mlade: Prosjek ove ekipe je 71 godina!

Igranje online pucačina obično povezujemo s mladima, no u Švedskoj se okupio tim koji igra jednu od najpopularnijih pucačina, Counterstrike: Global Offensive, a prosjek godina im je 71!

Foto: Lenovo
7 komentara

Naša djeca i unuci misle misle da smo prilično cool, ispričao je Bertil “Berra-Bang” Englund (81), najstariji član tima Silver Snipers (Srebrni snajperi) koji se timu priključio kako bi naučio više o gamingu. To mu je pomoglo i da se zbliži s unucima s kojima sada ima o čemu pričati.

Srebrni snajperi misle ozbiljno, pa je ovaj švedski tim profesionalnih igrača dobio i trenera. Tommy ‘Potti’ Ingemarsson, jedan od najuspješnijih igrača Counterstrikea, kaže da ga je iznenadila predanost i motivacija koju su pokazali igrači kako bi naučili nešto novo i poboljšali se u svojim godinama, ali i pomogli mijenjati percepciju onoga što bi umirovljenici trebali raditi. Rekao je i da su vidjeli kako se nekima popravilo samopouzdanje, pa je ovakvo igranje i odlična terapija i mentalna gimnastika. 

- Prijatelji koji su naše dobi ne shvaćaju potpuno što radimo, ali drago im je zbog nas i misle da smo hrabri - ispričao je Bertil. 

AKTIVNOST JE KLJUČ Super Mario ili klavir: Što bolje pomaže u borbi s demencijom?

Najmlađa članica tima je Monica “Teen Slayer” Idenfors (62) koja se zbližila sa godinu starijom Wanjom “Knitting Knight” Godänge. Kako je ispričala, na treninzima uvijek igraju skupa i bolje su od muškog ostatka tima. Trenirali su kako bi početkom prosinca nastupili na DreamHack Winter u ekshibicijskom eSports meču, a Wanja je za Lenovo blog ispričala da im je ovo prvo natjecanje te da su mlađi igrači bili prava podrška. Inače, više od 20 timova se prijavilo kako bi igrali protiv Srebrnih snajpera

- Moja djeca misle da je fantastično da nas ljudi prepoznaju na tržnici i da imamo Facebook stranicu - kaže  Öivind “Windy” Toverud, 75-godišnji vođa tima koji se obožava družiti sa suigračima.  U timu je još i Abbe “BirDie” Drakborg (75) koji je sada i kćer počeo učiti Counterstrikeu kako bi mogli trenirati zajedno. 

Silver Snipers imaju čak svoju web stranicu, sponzore i raznu službenu opremu kao što su jakne, majice i kape s logotipom tima. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message