Obavijesti

Tech

Komentari 1

VIDEO Spoj mode i tehnologije: Honor V Purse je telefon koji je i torbica, ali i vizija za budućnost

VIDEO Spoj mode i tehnologije: Honor V Purse je telefon koji je i torbica, ali i vizija za budućnost
4

Honorov telefon koji je plijenio pažnju na sajmu u Berlinu samo je koncept, ali njega će koristiti s dizajnerima kako bi razvili ideje i nova rješenja koja će zaživjeti na nekoj budućoj verziji koja će i stići u prodaju

VIDEO

Honor je na sajmu IFA ovaj tjedan predstavio V Purse, koncept 'telefon-torbica', koji telefon zamišlja kao nosivi uređaj, odnosno torbicu s brojnim mogućnostima izražavanja. Zahvaljujući nizu prilagodljivih, uvijek uključenih zaslona (AOD) koji oponašaju dizajn torbice, uključujući elemente poput lančića, perja i resica koje reagiraju kad je pametni telefon u pokretu, Honor navodi da ovo omogućuje ultimativni modni izričaj, a sam uređaj dizajnirali su kako bi bio kompatibilan i s različitim izmjenjivim remenima i lančićima koji se pričvršćuju na šarku. Uz to, mislili su na ekologiju, pa su remenčići izrađeni od veganske kože. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Honor V Purse 00:19

- S kolekcijom HONOR V Purse, HONOR je nadišao granice između mode i tehnologije, iskoristivši sposobnost prilagodbe izvan naše kreativnosti i prirode tehnologije, koja pretvara ono što se čini magičnim u opipljivu stvarnost - rekao je kineski umjetnik Xiao Hui Wang.

Beskrajne mogućnosti za odražavanje stila

HONOR se ovom prilikom udružio i s umjetnicima i dizajnerima iz svoje platforme HONOR Talents Global Design Awards, uključujući kreativnog direktora BURBERRY mensweara Brama Van Diepena, suvremenog umjetnika Yunuene Esparza, profesora Kineske akademije umjetnosti Yuan Youmina i crossover umjetnika Xiao Hui Wang, za dizajn serije prilagođenih AOD-ova za uređaj.

Kako se radi o konceptu, Honor u sljedećoj fazi planira otvoriti API sučelje koje će dizajnerima omogućiti korištenje senzora poput žiroskopa, dodira ili senzora ambijentalnog svjetla i pozvat će talente iz cijelog svijeta da osmisle vlastiti dizajn.

- Zahvaljujući HONOR-ovom programu, kao umjetnik sam iskusio kako je tehnologija puno više od alata koji nas inspirira u našim svakodnevnim aktivnostima, snažan izvor i saveznik naše kreativnosti koja se može razvijati bilo gdje i bilo kada – daleko iznad naših najboljih mogućnosti - istaknula je umjetnica Yunuen Esparza.

Pokretanje videa...

Honor V Purse1 00:09

Uz konceptni V Purse, Honor je prikazao i Magic V2, kao najtanji preklopni telefon 'velikog' formata, a iz kompanije kažu kako su uvjereni da je njihova preklopna tehnologija toliko napredna da njihovi uređaji idu ravnopravnos bilo kojim pametnim telefonom, bio on preklopni ili ne.

- Jednostavno rečeno, preklopne uređaje vidimo kao budućnost na tržištu pametnih telefona te ih ne treba promatrati odvojeno od običnih telefona - kažu na pitanje o prognozama za tržište preklopnih telefona u sljedećih par godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti
STOTINE MILIJUNA ZA RAZVOJ

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti

Honor je uložio 200 milijuna dolara u razvojni centar u Shenzhenu, a mi smo bili prvi mediji koji su ga posjetili. Ovdje rade na telefonima koji stižu za dvije ili tri godine, a posjetili smo i tvornicu u kojoj su sami razvili robote za izradu uređaja

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
NENAJAVLJENI POSJET

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju

Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti