Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
96 komentara

Vjerovali ili ne: Za fotografiju krumpira dao je milijun eura

Fotografija krumpira odmah je postala predmet rasprava na Redditu i Twitteru, a fotograf Kevin Abosch inače je poznat po portretima zvijezda Silicijske doline

Kevin Abosch
Foto: Kevin Abosch
96 komentara

Kevin Abosch, proslavljeni fotograf, prodao je fotografiju krumpira za milijun eura. 

Fotografija je nastala 2010. godine, a na njoj se nalazi jedan krumpir s crnom pozadinom. Abosch portrete inače prodaje za oko 260.000 eura, a po čemu je ovaj krumpir poseban da je postigao ovakvu vrtoglavu cijenu, Abosch nije znao objasniti. 

'Ponosni' vlasnik ovog 'umjetničkog' djela je neimenovani poduzetnik kojem ovo nije prvi put da kupuje Aboscheve portrete, no priznaje kako se na ovu kupnju odlučio nakon nekoliko čaša vina. 

Kao da vi nikad niste napravili neku glupost nakon nekoliko čaša...doduše, vjerojatno vas nije stajala milijun eura...

YURI KOCHETKOV/DPA/PIXSELL | Autor: YURI KOCHETKOV/DPA/PIXSELL Foto: YURI KOCHETKOV/DPA/PIXSELL

Abosch je inače jedan od najpopularnijih fotografa u Silicijskoj dolini, koji je pred svoj objektiv posjeo čelne ljude Googlea, Twittera i Facebook. Ovaj umjetnik koji živi između Irske i Bostona popularan je postao po tome što snima fantastične portrete zaposlenih šefova, a potrebno mu je tek nekoliko sekundi. Kao i na fotografiji krumpira, crna pozadina njegovim je portretima postala zaštitni znak, piše Business Insider.

 

Tema: UpTech

Možda vas zanima i ovo:
Message