Obavijesti

Tech

Komentari 70

Vlada Srbije za kupnju 'Fiće' dijeli subvencije od 3000 eura

Vlada Srbije za kupnju 'Fiće' dijeli subvencije od 3000 eura
3

Građani Srbije moći će Fiat 500L kupiti po početnoj cijeni od 10.900 eura, uz kredit od 5 godina i kamatu od 3 posto. Oko svega su se pobunili uvoznici automobila

VIDEO

Srpska udruga uvoznika automobila uputila je oštri prosvjed zbog odluke države da se za kupnju Fiata 500 L, koji se proizvodi u Kragujevcu, iz proračuna dodijele subvencije u iznosu od 3000 eura, pišu srbijanski mediji.

Tim bi mjerama vlada poduprla inozemna ulaganja u srpsku autoindustriju te otvaranje novih radnih mjesta. Iz proračuna bi trebala biti odobrena sredstva za subvencioniranje ukupno 5000 novoproizvedenih Fiata godišnje i to na kredit s petogodišnjom otplatom uz kamatu od tri posto.

- To nije poštena tržišna utakmica. Fiat nam ne predstavlja trn u oku, ali samo tražimo iste uvjete - komentirao je predsjednik Srpske udruge uvoznika vozila i dijelova Miloš Petrović. Udrugu smeta što će navedene subvencije plaćati porezni obveznici te što je kamatna stopa od tri posto dvostruko manja od najniže kamatne stopa za sve automobile na tržištu. To bi kupcima osiguralo uštedu od 1000 eura na kamati.

Petrović je revoltiran i što je Udruga prošle godine državi sugerirala da se uvede niz pogodnosti koje bi se jednako primjenjivale na sve tipove automobila i njihove zastupnike. Umjesto toga, država je odgovorila uvođenjem pogodnosti za Fiat što je uvoznike automobila na srpskom tržištu dodatno ogorčilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dok se uvoznici sukobe s vladom, ministar financija i gospodarstva Mlađan Dinkić potpisao je u petak ugovor s ravnateljem tvrtke Fiat automobili Srbija (FAS) Antoniom Chezarom Ferrarom. Njime građanima Srbije omogućuju kupnju automobila Fiat 500L po povoljnijoj cijeni od 10.900 eura, umjesto od 13.490 do 18.690 eura, koliko inače koštaju Fiatovi modeli.

Otkako je započeo proizvodnju u kragujevačkom pogonu, Fiat je proizveo i izvezao 43.000 automobila 500L, a ove godine planira proizvesti još najmanje 110.000 automobila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....