Obavijesti

Tech

Komentari 115

Voljet ćete ga, ili ne: VW je otkrio novi i agresivniji Golf

Voljet ćete ga, ili ne: VW je otkrio novi i agresivniji Golf
25

VW je u utorak predstavio 7. generaciju Golfa, no aktivisti Greenpeacea zasjenili su predstavljanje i optužili VW kako ne čini dovoljno za smanjenje potrošnje goriva

VIDEO

Sedma generacija Golfa zadržat će početnu cijenu prethodnika te je glavni model koji proizvode na četiri kontinenta i temelj strategije u zasjedanju na vrh kao najveći proizvođač automobila na svijetu, piše Reuters. Prema svemu što se moglo vidjeti, novi Golf će vam se sviđati, ili ćete ostati mrtvi hladni. 

Dizajn automobila nije revolucionaran, no u odnosu na "šesticu" ima detalje koji mu daju dosta na agresivnosti, poput detalja u svjetlima ili  oštriji prednji kraj te poklopac motora. Isto tako, detalji poput LED žmigavaca, ali i LED osvjetljenja u unutrašnjosti podižu dojam ekskluzivnosti. Svi će modeli dolaziti s 5-inčnim ekranom osjetljivim na dodir u početnoj opremi, a kako prenosi AutoExpress koji je bio na predstavljanju u Berlinu, Golf ima i više mjesta straga. Automobil je prostraniji zahvaljujući novoj MQB platformi i 59 milimetara dužem međuosovinskom razmaku. Golf je u dužinu narastao za 5,6 cm, a dobio je i 30 litara veći prtljažnik (ukupno 380 litara). 

Iako će potpuni detalji biti poznati u Parizu, zna se da dolazi dorađeni 1.4 TSI motor sa 140 KS, koji će trošiti 4,8 litara. Tu su i dva nova motora od 85 i 150 KS.

'Golf je standard i tako se VW mora ponašati'

- Golf je automobil koji predstavlja standard u klasi i na koji se drugi ugledaju - rekao je za Reuters Wolfgang Lohbeck iz Greenpeacea. Tvrdi kako VW ima dovoljno stručnosti da predstave model koji će trošiti i prosječnih tri litre goriva na 100 kilometara. 

- Razočaravajuće su ove brojke. Nije važno što će sljedeće godine možda stići i Golf na električni pogon, kad neće zauzimati značajan udio u prodaji - dodaje Lohbeck. 

Martin Winterkorn iz VW-a odbacio je navode prosvjednika i rekao da je Golf 7 pravi odgovor na rastuće cijene goriva, osobito zahvaljujući modelima poput Golf Blue Motion koji će trošiti samo 3,2 litre dizela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

SAD udara na  Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova
QUALCOMM I INTEL ŠUTE

SAD udara na Huawei: Povlače dozvole za isporuke čipova

Glasnogovornik Intela odbio je komentirati, Qualcomm nije odgovorio na upit da komentira povlačenje dozvola, a Huawei nije odmah odgovorio.

Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno
ODLIČNI REZULTATI

Uber sa znatno većim prihodom na početku godine, skočio broj korisnika i putovanja globalno

Uberov prihod porastao je u prva tri ovogodišnja mjeseca za 15 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 10,13 milijardi dolara.
Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'
KOMISIJA POKRENULA ISTRAGU

Njemačka protiv kaznene carine za kineske električne aute: 'Mi se želimo natjecati, ne zatvoriti'

Njemačka vlada mora osigurati okruženje koje će kompanijama omogućiti da i dalje stvaraju dodanu vrijednost u matičnoj zemlji i da obrane poziciju u međunarodnoj trgovini, objasnio je Volker Wissing