Obavijesti

Tech

Komentari 19

Volkswagen pretvorio Caddy u minijaturni praktični kamper

Volkswagen pretvorio Caddy  u minijaturni praktični kamper
10

Volkswagen već desetljećima na osnovi svojih kombija proizvodi ekskluzivne kampere California, a sada je ponudu proširio najmanjim Caddyjem. Pretvoriti tako mali kombi u kamper bio je pravi izazov

VIDEO

Proizvođač kampera Westfalia je još od 70-ih godina prošlog stoljeća prerađivao modele Volkswagenovih kombija u kampere. Kad je 2001. godine Daimler kupio Westfaliu Volkswagen se odlučio otići drugim putem i sam razvijati svoje kampere.

California od tada kroz godine je dobiva sve veću popularnost, postaje najuspješniji kamper na svijetu, a kupci ga cijene prvenstveno zbog praktičnih rješenja i kvalitetne izrade. Zbog popularnosti VW je posljednjih godina odlučio proširiti ponudu. Prvo je nastala Grand California na osnovi velikog Craftera, a sada je stigla i najmanja verzija Caddy California. 

Ovako mali kombiji rijetko se koriste kao baza za kampere je je Volkswagen pri dizajniranju bio pred mnogim izazovima. Naravno da potpun komfor nije bilo moguće postići, no Caddy California iznenađuje svime što ima. Ovaj kamper tako ima rasklopivi krevet dimenzija 198 x 107 cm koji je vrlo kompaktne debljine, no zbog madraca i džepićastih opruga jamči istu udobnost kao kreveti u većim modelima Californije. Krevet nije dio drugog reda sjedala, pa je prije početka putovanja ta sjedala moguće izvaditi kako bi se dobilo više prostora. 

Caddy California ima i mini kuhinju. Pričvršćena s lijeve strane utovarnog prostora ispod kreveta, ona se može izvući prema natrag kada su stražnja vrata otvorena. Stoga i stražnja vrata nude zaštitu od kiše tijekom kuhanja. Mini kuhinja se sastoji od dva dijela s mogućnošću izvlačenja. U gornji je dio integrirana jedna plinska ploča za kuhanje, a dodatno su ugrađeni i zaštita od vjetra te praktična polica. Donji dio s mogućnošću izvlačenja sadrži ladicu za pribor za jelo te dodatni prostor za pribor za kuhanje. 

Caddy California uz nadoplatu može imati i veliki panoramski krov. Noću se stakleni krov veličine 1,4 m2 može otvoriti za promatranje zvijezda, dok danju osigurava obilan protok svjetlosti u unutrašnjosti.Tu su i otvori za prozračivanje s integriranom zaštitom od insekata, sustav LED rasvjete te dvije stolice i stol za kampiranje. Kome prostor u unutrašnjosti nije dovoljan tu je i opcijski modularni sustav šatora koji se može povezati s ovim kamperom. Ove šatore je moguće upotrebljavati i zasebno. 

Ako zanemarimo kamperske detalje, Caddy California je baziran na novoj generaciji Caddyja, auta koji može imati digitalne instrumente, dodirni zaslon 10 inča i 19 sustava za pomoć u vožnji. Nude se dva TDI motora, slabiji ima skromnih 75 KS, a snažniji 122 KS. U ponudi će biti i pogon na sve kotače što Californiju čini idealnim vozilom za avanturiste. 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama