Obavijesti

Tech

Komentari 14

Vozili smo Citroën C4 Picasso: To je povratak ekstravaganciji

Vozili smo Citroën C4 Picasso: To je povratak ekstravaganciji
4

Novi C4 Picasso ističe kandidaturu za omiljeni automoderne tehnološke generacije jer uz zavidan komfor donosi i brojne dosad neviđene funkcije te hi-tech rješenja

VIDEO

Koncepti obično izgledaju revolucionarno, no kada auto naposljetku dođe u serijsku izvedbu, njegov dizajn rijetko ima previše veze s prvobitnom idejom. Ne i kod Citroëna C4 Picasso. Konceptni Technospace se samo u sitnim detaljima razlikuje od novog C4 Picassa. Citroën je tako zaslužio pohvale za hrabrost, ali i dobio automobil koji se ističe u inače dosadnom segmentu kompaktnih monovolumena.

Na neobičan vanjski dizajn nadovezuju se i brojne nove tehnologije te jednako brojna inovativna rješenja u unutrašnjosti. C4 Picasso tako gotovo potpuno odustaje od tipki i prekidača na središnjoj konzoli, a njihovu funkciju preuzima veliki zaslon osjetljiv na dodir.

Tu su još primjerice tehnolgija automatskog parkiranja, aktivni tempomat, upozorenje na prelazak u drugu traku pomoću aktivnih sigurnosnih pojasa, suvozačevo sjedalo s potporom za potkoljenice koja ga pretvara u svojevrsnu ležaljku i još mnogo toga.

Za pogon Citroën trenutno nudi dva benzinska i dva dizelska motora. Benzinsku stranu zastupa VTi sa 120 te turbo THP sa 156 KS, a HDi dizeli razvijaju 90 i 115 KS. Posebnu pohvalu C4 Picasso zaslužuje za udobnost u vožnji i primjerenu prostranost. U unutrašnjosti se bez problema može smjestiti pet osoba viših od 180 cm, a prtljažnik, ovisno o položaju pomičnih stražnjih sjedala, nudi 537 do 630 litara, odnosno 1709 litara s preklopljenim sjedalima.

C4 Picasso će se nuditi u kombinaciji s četiri razine opreme, a u Hrvatsku dolazi tijekom rujna. Cijene se za sada ne znaju. Dva mjeseca poslije stiže i produžena izvedba Grand Picasso.

Raj za obožavatelje tehnologije

Komande klima i audiouređaja i brojne tipke zamjenjuje zaslon osjetljiv na dodir kojim se uz to upravlja i drugim postavkama, među ostalim i aplikacijama poput Facebooka i Gmaila. Ploča s instrumentima je zapravo veliki LCD zaslon koji može prikazivati dodatne informacije, pa čak i slike koje ste sami ubacili u sustav. Ovakva ploča s instrumentima serija je od treće razine opreme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...