Obavijesti

Tech

Komentari 4

Xiaomi otkrio Redmi Note 9T: Velika baterija, niska cijena i 5G

Xiaomi otkrio Redmi Note 9T: Velika baterija, niska cijena i 5G
4

Note 9T prvi je Redmi s 5G podrškom, ima veliku bateriju i trostruku kameru, a košta manje od 2000 kn. Uz njega su predstavili i Redmi 9T koji ima kameru više te još nižu cijenu

VIDEO

Redmi Note 9T i Redmi 9T dva su nova Redmi telefona koja je ovih dana predstavio Xiaomi, a Note 9T prvi je Redmi s 5G podrškom, koji uz to omogućuje 5G povezivanje na dvije SIM kartice istovremeno. 

Dolazi s 6,53" FHD+ DotDisplay ekranom i 60 Hz osvježenjem. Štiti ga Gorilla Glass 5, a opremili su ga  certifikatima Widevine L1 i TÜV Rheinland Low Blue Light kako bi manje naprezali oči.

Njega pokreće MediaTek Dimensity 5G 800U čip na 7nm tehnologiji. Ima osam jezgri na 2,4 GHz, što znači i da je učinovitiji od prethodnika. 

Na bočnoj strani nalazi se senzor otiska prsta, a straga je zakrivljeno polikarbonatno kućište. U prstenu pri vrhu telefona straga se nalazi trostruka kamera. Uz senzor od 48 megapiksela tu su senzor dubine i makro objektiv od po 2 megapiksela. Podržava Night, Pro + RAW, HDR i Portrait modove. Prednja kamera ima senzor od 13 megapiksela.

Opremljen 5.000mAh baterijom, nudi 18W brzo punjenje i dolazi s punjačem od 22,5W, a Xiaomi navodi da bi baterija tri godine trebala raditi bez značajne degradacije kapaciteta.

Dolazi u crnoj i ljubičastoj boji te sa 4 i 64/128 GB memorije.

Redmi 9T

Redmi 9T je dosta sličan gornjem modelu, ali nema 5G te dolazi sa Snapdragon 662 procesorom. Kod ovog je telefona naglasak na kameri pa tako dolazi s četverostrukom stražnjom kamerom. Uz  48MP kameru dolazi 8MP ultraširokokutna kamera te makro objektiv od 2 MP i senzor dubine od 2 MP. Xiaomi navodi da je Redmi 9T opremljen novom značajkom filmskog okvira koja fotografijama daje kinematografski izgled i osjećaj bez montaže. Također, Redmi 9T ima novu time-lapse značajku koja nudi različite razine brzine i izdržljivosti za snimanje kako bi korisnici mogli snimiti kreativne fotografije s vremenskim odmakom bez dodirivanja DSLR-a ili druge profesionalne kamere.

Opremljen je 6.000mAh baterijom, a kao i Redmi Note 9T, Redmi 9T dolazi s 18W brzim punjenjem i punjačem od 22,5W.

Ekran je jednake dijagonale i rezolucija kao i Note 9T, ali sad je s Dot Drop Display i prednjom kamerom od 8 megapiksela. Nude ga u sivoj, plavoj, narančastoj i zelenoj boji. Dolazi sa 4 ili 6 GB radne memorije te 64 ili 128 interne, koja se može proširiti. 

Redmi Note 9T i Redmi 9T očekuju se na hrvatskom tržištu u drugoj polovini veljače po preporučenim maloprodajnim cijenama od 1.899 HRK za Redmi Note 9T 4 GB/64 GB te 1.999 HRK za Redmi Note 9T 4 GB/128 GB, odnosno 1.299 HRK za Redmi 9T 4 GB + 64GB i 1.449 za Redmi 9T 4 GB + 128 GB.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle