Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
2 komentara

'Za maturu baš nismo spremni, rupa je previše, ali što je tu je'

Naši maturanti, ujedno i Joomboosovci, uz svoje mame su nam otkrili na koji način se pripremaju za državnu maturu i koliko su zapravo spremni za najbitniji trenutak u svom dosadašnjem školovanju

Foto: Screenshot/Pixsell
2 komentara

Maturanti i naši Joomboosovci Nika Pavičić i Bruno Lukić otkrili su nam jesu li spremni za državnu maturu.

Brunina majka Mirzeta priznaje kako je online škola dosta promijenila ritam u njihovoj kući.

- Kod nas je uvijek neka trka zbrka, treba stići na bus, a sad toga više nema. Sad je mirno, a jedini nemir koji se čuje je kad viče 'mamaaaa, internet ne radi' - priča mama.

Ponosni partneri prve online konferencije “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” su HEP i Energia naturalis.

POGLEDAJTE VIDEO:

Djeca trebaju imati više praktične nastave, ne toliko mijenjati profesore, ali i više misliti na njihove osjećaje jer nije samo ocjena bitna - dodaje.

Luka smatra da nije spreman za maturu i da je puno teže pripremati se od doma, gdje ne može uzeti instrukcije.

Foto: screenshot/

- Završno ocjenjivanje je prošlo bolje nego što sam očekivao, tu je bila prilika za prikupiti i bolju ocjenu. Većina profesora se stvarno trudila objasniti nam sve. Ne znam koliko će mi to biti dobra podloga za upis na fakultet, ali trudit ću se naučiti i napisati maturu što bolje mogu - poručio je.

VIDEO: KONFERENCIJA O OBRAZOVANJU Back to Future: Sada i roditelji vide da nije lako biti nastavnik!

Daliborka Pavičić, inače mama Joomboosove Youtuberice Nike priznaje kako su vrlo teško upali u online nastavu i da se sve dogodilo iznenadno.

- Školstvo bi se trebalo modernizirati u smislu predavanja, gradiva, da se skrati tolika količina gradiva koje djeca moraju upiti, a realno, 70 posto toga se zaboravi - smatra Daliborka.

Foto: Screenshot Youtube

Nika kaže kako nije spremna za maturu, i to ne zato što nije učila nego zbog rupa i broja nastavnih sati koji su imali.

- Kad se sve sažme i oduzmu vikendi, nepotrebna dogovaranja, možda smo kako se spada imali mjesec i pol dana ovu školsku godinu. Mislim da sam ocijenjena na pravi način i lijepo je vidjeti to uzorno vladanje i sve, ali nemam uopće osjećaj da ocjenjuju, više osjećaj da sam svoje školovanje već odavno završilo - kaže Nika.

Tema: Bolje obrazovanje 2020.

Možda vas zanima i ovo:
Message