Tech

Komentari 12

Slučajno ušao i vozio tuđu Teslu: 'Aplikacija me pustila u auto'

Slučajno ušao i vozio tuđu Teslu: 'Aplikacija me pustila u auto'

Drugi vozač Tesle koji je bio uključen u zabunu uspio je otključati Randevov parkirani auto koristeći svoju Tesla ključ karticu

Rajesh Randev je vozio oko 15 minuta tuđi auto u Kanadi, sve dok nije shvatio da je na njegovom vjetrobranskom staklu bila mala pukotina koje prije nije bilo. 

Htio je uzeti kabel za punjenje mobitela, no ni njega nije bilo u autu.

Počeo mu je zvoniti mobitel, a on se zaustavio i s nepoznatog broja dobio poruku "Voziš li Teslu?" dok je sjedio u bijelom Tesla Modelu 3. 

FILE PHOTO: Tesla's primary vehicle factory reopens in Fremont

Upitao je tko mu šalje poruku, a pošiljatelj mu je odgovorio "Mislim da voziš pogrešan auto".

Tada je shvatio kako se radi o zabuni jer njegov auto bio je jedan od dvije bijele Tesle parkirane jedan do drugoga te u žurbi da pokupi djecu iz škole, otišao je u pogrešan auto. 

Njegova aplikacija Tesla je otključala auto stranca i omogućila mu da se odveze u njemu, rekao je.

Ali to nije sve. Čini se da je greška djelovala i u suprotnom smjeru. Drugi vozač Tesle koji je bio uključen u zabunu uspio je otključati Randevov parkirani auto koristeći svoju Tesla ključ karticu, piše Post. Na taj je način uspio pronaći Randevov telefonski broj na dokumentu u automobilu i obavijestiti ga o zbrci. 

Vozio tuđu Teslu bez problema

Randev je uspio pokupiti svoju djecu i vratiti strančevo vozilo bez problema, izvijestio je Post. Iskustvo ga je natjeralo da preispita sigurnost svog automobila. 

Tesline tehnološke značajke, poput njihovih raširenih zaslona osjetljivih na dodir i funkcije telefona kao ključa, neke su od najvećih prodajnih prednosti marke. Ali napredna tehnologija također može povećati rizik od hakera ili, kao što Randevova priča poučava, čudnih softverskih grešaka.

Tijekom godina, istraživači su demonstrirali metode otključavanja i vožnje Tesla repliciranjem signala s vlasnikovog telefona ili kartice s ključem. No, Insider ne zna za krađe ili provale u visokotehnološke objekte. 

Tesla nije komentirao cijelu situaciju.