Obavijesti

Tech

Zagreb: gaming Svjetsko prvenstvo u Hearthstoneu

Zagreb: gaming Svjetsko prvenstvo u Hearthstoneu
3

Pod pokroviteljstvom Blizzard Entertainmenta, jedne od najvećih kompanija u svijetu videoigara, od ovog petka pa sve do nedjelje u Zagrebu će biti veliki turnir i trodnevna proslava videoigre Hearthstone

Riječ je o jednoj od najpopularnijih igara iz Blizzard Entertainmenta koju igra više od 30 milijuna registriranih igrača diljem svijeta i oko koje se organizira Svjetsko prvenstvo zvano Hearthstone Championship Tour u čijoj završnici se 16 najboljih svjetskih igrača bori za nagradni fond od čak milijun američkih dolara.


Trodnevna proslava Hearthstonea u Zagrebu bit će ujedno i dio tog Svjetskog prvenstva gdje će neki od najboljih igrača iz naše regije imati priliku pokazati što znaju u konkurenciji drugih europskih igrača i tako se izboriti za nastup na Svjetskom prvenstvu. Osim u Zagrebu, event će se u isto vrijeme odvijati u 30 drugih gradova u Europi, a posjetitelji zagrebačkog turnira moći će kroz prijenos uživo pratiti razvoj događaja i u ostalim gradovima.


Ovo je prvi put da se turnir ovakve veličine i značaja odvija u Hrvatskoj, odnosno cijeloj regiji. 
"Upravo zbog toga što je ovo prvi put da se ovakav event organizira u našoj regiji pa ne raspolažemo golemim brojem kvalificiranih igrača, fokus ovog eventa je na zabavi i druženju uz Hearthstone, no već sljedeće godine očekujemo znatno veću aktivnost i samih regionalnih igrača.", kaže organizator događaja Miroslav Pervan iz HCL-a.
Ulaz na event koji se održava u Klubu SC-a Studentskog Centra u Zagrebu bit će besplatan za sve zainteresirane posjetitelje koji će osim praćenja live streamova mečeva za prolaz dalje u Svjetsko prvenstvo, moći i sudjelovati u manjim, popratnim Hearthstone turnirima i ostalim dodatnim sadržajima.

HCL.hr
Osnovan 2005. godine, internetski portal HCL.hr je najveći hrvatski medij posvećen recenzijama videoigara i gaming kulturi općenito uz više od 200.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno. Samostalno i kroz partnerski odnos s Electronic Sports Leagueom, HCL je organizirao i brojne online i offline turnire u video igrama diljem Hrvatske i regije.

Blizzard Entertainment
Blizzard Entertainment je američki proizvođač i izdavač računalnih igara osnovan u veljači 1991. godine. Već 1994. godine Blizzard postaje jedan od najpopularnijih tvoraca računalnih igara, fokusirajući se na stvaranje dobro uređenih i zabavnih iskustava kroz svoje popularne serijale (i svjetove) Warcraft, Starcraft i Diablo. Od svog nastanka, Blizzard Entertainment je zadržao neusporediv ugled za kvalitetu igara koje stvaraju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.