Obavijesti

Tech

Komentari 0

Zagrebačka županija stipendirat će 208 učenika i studenta u narednoj akademskoj godini

Zagrebačka županija stipendirat će 208 učenika i studenta u narednoj akademskoj godini

Iz županije su u četvrtak priopćili da stipendije za učenike mjesečno iznose 600 kuna, a za studente 1200 kuna i isplaćuju se svih dvanaest mjeseci u godini, za što je osigurano više od dva milijuna kuna

VIDEO

Zagrebačka županija će u narednoj školskoj i akademskoj godini 2021/2022. imati 76 novih stipendista - 45 učenika i 31 studenta, a stipendiranje nastavlja 132 mladih koji su zadovoljili zadane kriterije.

Iz županije su u četvrtak priopćili da stipendije za učenike mjesečno iznose 600 kuna, a za studente 1200 kuna i isplaćuju se svih dvanaest mjeseci u godini, za što je osigurano više od dva milijuna kuna.

Otvoren je natječaj za stipendije Nacionalnog programa L'Oréal – UNESCO 'Za žene u znanosti'
Otvoren je natječaj za stipendije Nacionalnog programa  L'Oréal – UNESCO 'Za žene u znanosti'

Od ukupno 45 stipendija za učenike, 20 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 25 stipendija, od čega deset za deficitarna zanimanja.

Od ukupno 31 studentske stipendije, 15 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 16 stipendija.

HEP raspisao natječaje za dodjelu 89 stipendija srednjoškolcima i studentima
HEP raspisao natječaje za dodjelu 89 stipendija srednjoškolcima i studentima

Budući da niti ove godine zbog epidemiološke situacije nije upriličena tradicionalna svečanost potpisivanja i dodjele ugovora s novim stipendistima, župan Stjepan Kožić uputio je čestitke novim stipendistima, kao i svima onima koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja.

- Vi ste naše najbolje ulaganje u budućnost, vi ste razlog zbog kojeg već dugi niz godina izdvajamo znatna sredstva za kapitalnu izgradnju u školstvu - poručio je Kožić stipendistima.

Hajdukovo Bilo srce stipendira petoro studenata s po 8000 kn
Hajdukovo Bilo srce stipendira petoro studenata s po 8000 kn

Najavio je da se početkom iduće godine očekuje dovršetak radova na izgradnji osnovne škole u Luki, sportskih dvorana u Bedenici, Klinča Selima, škole i dvorane u Pušći. Krajem godine bit će gotova i dvorana u Graberju Ivanićkom, radionica i praktikum Srednje škole Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini, a s 15 milijuna kuna sufinancirat će se izgradnja nove škole u Strmcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama