Tech

Komentari 0

Zagrebačka županija stipendirat će 208 učenika i studenta u narednoj akademskoj godini

Zagrebačka županija stipendirat će 208 učenika i studenta u narednoj akademskoj godini

Iz županije su u četvrtak priopćili da stipendije za učenike mjesečno iznose 600 kuna, a za studente 1200 kuna i isplaćuju se svih dvanaest mjeseci u godini, za što je osigurano više od dva milijuna kuna

Zagrebačka županija će u narednoj školskoj i akademskoj godini 2021/2022. imati 76 novih stipendista - 45 učenika i 31 studenta, a stipendiranje nastavlja 132 mladih koji su zadovoljili zadane kriterije.

Iz županije su u četvrtak priopćili da stipendije za učenike mjesečno iznose 600 kuna, a za studente 1200 kuna i isplaćuju se svih dvanaest mjeseci u godini, za što je osigurano više od dva milijuna kuna.

Od ukupno 45 stipendija za učenike, 20 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 25 stipendija, od čega deset za deficitarna zanimanja.

Od ukupno 31 studentske stipendije, 15 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 16 stipendija.

Budući da niti ove godine zbog epidemiološke situacije nije upriličena tradicionalna svečanost potpisivanja i dodjele ugovora s novim stipendistima, župan Stjepan Kožić uputio je čestitke novim stipendistima, kao i svima onima koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja.

- Vi ste naše najbolje ulaganje u budućnost, vi ste razlog zbog kojeg već dugi niz godina izdvajamo znatna sredstva za kapitalnu izgradnju u školstvu - poručio je Kožić stipendistima.

Najavio je da se početkom iduće godine očekuje dovršetak radova na izgradnji osnovne škole u Luki, sportskih dvorana u Bedenici, Klinča Selima, škole i dvorane u Pušći. Krajem godine bit će gotova i dvorana u Graberju Ivanićkom, radionica i praktikum Srednje škole Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini, a s 15 milijuna kuna sufinancirat će se izgradnja nove škole u Strmcu.