Tech

Komentari 3

Zakrivljeni Samsung monitori dobili QuantumDot tehnologiju

Zakrivljeni Samsung monitori dobili QuantumDot tehnologiju

Quantum dot tehnologija je već predstavljena na UHD televizorima tvrtke Samsung, a u Berlinu će na sajmu IFA prikazati kako ona utječe i na igre na novim monitorima

Samsung je u ponedjeljak najavio kako će 1. rujna na sajmu IFA u Berlinu predstaviti nove zakrivljene gaming monitore i to 24 i 27-inčni CFG70 te 34-inčni CF791. 

Kao prvi gaming monitori s quantum dot tehnologijom, modeli CFG70 i CF791 prikazuju boje diljem 125 postotnog sRGB spektra, pri čemu koriste za okolinu siguran dizajn koji ne sadrži kadmij. Ovo osvjetljenje dodatno naglašava inače skrivene detalje igre u svijetlim i tamnim postavkama.

– S obzirom na ubrzani rast gaming tržišta diljem svijeta, gameri očekuju napredne tehnologije zaslona koji mogu naglasiti najnovije značajke igara te optimizirati iskustvo igranja – izjavio je Seog-gi Kim, viši potpredsjednik odjela vizualnih zaslona tvrtke Samsung Electronics i dodao – unapređujući naše pionirske zakrivljene monitore quantum dot tehnologijom, naši CFG70 i CF791 monitori obavijaju igrača čitavim zaslonom i oživljavaju do sada skrivene boje i detalje dodatno pojačavajući uranjanje igrača u igru. Veselimo se što ćemo prikazati ovo futurističko i interaktivno gaming okružje na sajmu IFA 2016. 

Quantum dot tehnologija je već predstavljena na UHD televizorima tvrtke Samsung. Na sajmu IFA 2016, u skladu s inovacijskom temom sajma, tvrtka Samsung će prikazati kako uključivanje ove isprobane tehnologije u nove CFG70 i CF791 zaslone oživljava i najsitnije detalje današnjih video igara. 

Novi CFG70 monitor ima zakrivljenost od 1800R te integrirano LED osvjetljenje. Također, on nudi vrijeme odziva za pokretne slike od jedne milisekunde. Frekvencija osvježavanja zaslona je 144 Hz. Kako bi dodatno pojednostavili iskustvo upravljanja igrom, Samsung je monitor CFG70 opremio tzv. Gaming UX sučeljem. Tijekom igranja igrači mogu prilagođavati sve ključne postavke zaslona, pomoću jednostavne kontrolne ploče, bilo da je riječ o vremenu odziva ili frekvenciji osvježavanja zaslona. Niz jednostavnih, lako dostupnih prečaca smještenih na prednjoj i stražnjoj strani monitora, gamerima pruža dodatne mogućnosti podešavanja najčešćih postavki tijekom igre.

Uz zakrivljenost od 1500R, model CF791 tvrtke Samsung je najzakrivljeniji gaming monitor trenutno dostupan na tržištu. U kombinaciji s frekvencijom osvježavanja zaslona od 100 Hz i ugrađenom AMD FreeSync™ tehnologijom, funkcionalnosti koja usklađuje frekvenciju osvježavanja zaslona s igračevim AMD grafičkim karticama, monitor CF791 omogućava dosljedan prikaz slike u stvarnom vremenu preko cijelog ekrana. Ultra - široki format slike 21:9 monitora CF791 dodatno čuva kvalitetu sadržaja prilikom multi-screen natjecanja.

Pored vizualnih poboljšanja zaslona, elegantni dizajn CF791 monitora tvrtke dodaje stil i atmosferu svojoj okolini. Dizajn zaslona bez okvira uklanja prekid vidnog polja u konfiguraciji s više monitora i pomaže gamerima ostati koncentriranima na zaslon, a ne na sam uređaj. Igrači također mogu podesiti poravnanje monitora, kako bi zadovoljili svoje jedinstvene ergonomske potrebe pomoću stalka podesivog po visini.  
Kao dio predstavljanja svojih novih monitora, tvrtka Samsung će ponuditi svim posjetiteljima sajma IFA 2016 priliku da iz prve ruke isprobaju ovu redizajniranu arenu kroz interaktivne gaming zone. Štand tvrtke Samsung će sadržavati postaje na kojima će posjetitelji moći isprobati nekoliko najpopularnijih video igara današnjice na CFG70 i CF791 zaslonima. SMART LED zasloni velikih formata će prenositi natjecanja i vizualnu prezentaciju novih proizvoda široj publici IFA sajma.