Tech

Komentari 0

Zašto je vrlo važno izolirati krov na vašoj kući?

Zašto je vrlo važno izolirati krov na vašoj kući?

Krovovi su izloženi oborinama, velikim promjenama temperature, zračenjima i mehaničkim oštećenjima. Za ugodnu i zdravu klimu u prostorijama neizostavna je ispravna izolacija krova

Strop prema negrijanom tavanu potrebno je toplinski izolirati kako bi se smanjili gubici energije. Preko nedovoljno izoliranog krova gubi se do 30% topline iz unutrašnjosti kuće. Tijekom ljetnih vrućina dostatna toplinska izolacija zaštitit će unutrašnjost kuće od pregrijavanja i osigurati ugodnu mikroklimu u  prostoru. Premda je potencijal za uštedu energije primarna uloga toplinske izolacije krova, ona ima i druga važna svojstva. 

Ukoliko je potkrovlje uređeno za stanovanje, izolacija krova osigurat će i zvučnu izolaciju. Možda nećete moći uživati u lupkanju kiše po krovu, ali bit ćete zahvalni na zaštiti od buke iz okoline ili slobodi glasnog slušanja glazbe. Na mjestima slabe ili loše izolacije postoji mogućnost pojave pljesni i gljivica, zbog pojave kondenzata na tim mjestima. Na krovnoj plohi Leljakovih postoji zračni sloj koji služi za ventiliranje krovišta. 30 centimetara kamene vune kao toplinske izolacije ispod koje se postavlja parna brana i vatrootporne gipsane ploče drastično smanjuje rizik od pojave alergija.

Pročitajte više o temi na stranici Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž.