Obavijesti

Tech

Komentari 22

Znate li zašto je na vašem Vaillant bojleru znak zeca?

Powered by:


                    
                        24sata
Znate li zašto je na vašem Vaillant bojleru znak zeca?
5

Remscheid, Uskrsna nedjelja 1899. godine. Dok mu se djeca igraju, Johann Vaillant lista mjesečni časopis „Stari i novi svijet“ (op.a.“Alte und Neue Welt”) te zapaža zanimljivu sliku uskršnjega zeca koji izlazi iz jajeta.

VIDEO

Slikom patuljaka crvenih obraza te slatkih životinjica koje se čude uskršnjem jajetu iz kojega izlazi zec, Johann Vaillant je bio fasciniran. Otkupom autorskih prava na tu sliku započinje početak uspješne priče robne marke Vaillant.

Vrlo prepoznatljiv profil robne marke

Od prvoga dana „zec u jajetu“ dao je tvrtki Vaillant i istoimenoj robnoj marki vrlo prepoznatljiv profil. Od 1899. godine zaštini znak prisutan je na svim proizvodima, katalozima i brošurama. U roku od samo nekoliko godina, Vaillant je postao prepoznatljiva robna marka s  izvrsnom reputacijom koja se neprekidno širila diljem Njemačke a ubrzo i izvan nje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zaštitni znak je redizajniran po prvi puta

Kada su 1920. godine porasli zahtjevi tržišta po pitanju dizajna proizvoda, Vaillant je prvi put zaposlio osobu za odnose s javnošću – ovo je bila odluka koja je postavila temelje daljnjeg razvoja tvrtke. Od tada o imidžu tvrtke brinu profesionalci na ujednačen način. Redizajniran je logotip, dizajn Vaillantovih proizvoda prilagođen je arhitektonskim zahtjevima tog vremena. Zaštitni znak doživio je svoj prvi re-dizajn.

Arhetip zaštitnog znaka je rođen

Vaillant je svom logotipu dao čiste linije i konture. „Zec u jajetu“ predstavlja središnju temu, dok je riječ „Vaillant“ nadodana. Kombinirajući pisanu riječ sa slikom, efekt identifikacije robne marke dodatno je ojačan. Svi kasniji redizajni temeljeni su na dizajnu  izvornog znaka Pennya Lorbera te su ostali vrlo slični izvornoj izvedbi.

Zec postaje lik iz crtića te osvaja ljudska srca

1935. godine zec dobiva novu ulogu. U promocijskoj brošuri „Kraljevska priča o zecu“ on napušta svoje jaje te uskače u svjetsku povijest a time i povijest logotipa. S velikom dozom humora u toj priči uspijeva uvjeriti kraljevske vladare u prednosti korištenja tople kupke. 

1970.-ih godina Vaillant se vraća uspješnoj interakciji s robnom markom. Nastaje novi animirani zec koji uskoro osvaja velik broj obožavatelja. Sve do danas popularnost zeca se nastavlja.

Moć, snaga i kompetencija

1953. godine Vaillantov logotip privremeno je izmijenjen: dodana mu je riječ „Geyser”. Na taj način pokušalo se značenje riječi „Geyser” (gejzir) uže povezati s dobro poznatim imenom Vaillant. Naime, od 1905. godine Vaillant je dominirao na tržištu zidnih protočnih grijača tople vode svojim zaštićenim terminom “Geyser”. Nekoliko godina kasnije, jaje u sklopu zaštitnog znaka je dobilo zaštitni okvir kao izraz moći, snage i kompetencije.

„Kolumbovo” jaje

Kasnije su zaštitnom znaku dodani dodatni dizajnerski elementi: korporativna nijansa zelene boje čini logotip nezamjenjivim – potvrdila razna istraživanja.

Većina nijemaca zna da Vaillantov zec pripada tvrtki sa sjedištem u Sjevernoj Rajni Vestfaliji. Dodatno, više od 70% svih Nijemaca je čulo za Vaillant. U Austriji i Nizozemskoj Vaillantov zec postiže slične rezultate.

Stoga odluka Johanna Vaillant da 1899. godine registrira zeca za svoj zaštitni znak ispala je poput Kolumbovog jajeta.

Razvitak Vaillantovog logotipa od 1899. do danas.

Powered by:


                    
                        24sata
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje
Ograničen budžet

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje

Rezultat obnove je prelazak iz energetskog razreda G u energetski razred B, više prirodnog svjetla, bolja mikroklima i smanjenje troškova grijanja i hlađenja s 5.000€ godišnje na samo 800€ godišnje.

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?
Zaštita okoliša

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?

Onečišćenje zraka štetno je kako za okoliš tako i za sve organizme koji žive u tom okolišu. Može prouzročiti štetne učinke na zdravlje, čak i smanjenje inteligencije. Srećom, na čišći zrak možemo utjecati
Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života
ENERGETSKA OBNOVA

Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života

Na BUILD UPON radionicama stručnjaci iz područja regulative, financija, kreiranja svijesti i unapređenja znanja i vještina zajedno su radili na donošenju nacionalne strategije energetske učinkovitosti zgrada