Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

Zvijezda devedesetih: Ovo je bio prvi pravi preklopni mobitel

StarTAC je bio najmanji i najlakši telefon u svoje vrijeme, postao je pravi statusni simbol i simbol za preklopne mobitele. Motorola ih je prodala oko 60 milijuna

Foto: ProhibitOnions/Wikipedia
31 komentara

U odnosu na današnje najmoćnije Motorole, StarTAC izgleda prilično zastarjelo, ali ovo je jedan od najznačajnijih mobitela u povijesti. Motorola ga je predstavila 3. siječnja 1996. godine i u to je vrijeme ovo bio najmanji i najlakši mobitel na tržištu. U isto vrijeme to je bio i prvi preklopni telefon koji je praktično postao sinonim za preklopne telefone. 

Telefon koji je stao u džep postao je iznimno poželjan, usprkos cijeni od 1000 dolara u vrijeme lansiranja. Iste godine je stigao i noviji model koji je radio na novom GSM standardu, a dobio je i LCD ekran. Sve je to pomoglo Motoroli da kroz životni vijek proda oko 60 milijuna StarTAC telefona.

 

Atraktivan telefon postao je pravi statusni simbol druge polovice '90-ih godina, a pojavio se i u brojnim filmovima (Jackie Brown, 8mm...). Motorola je s godinama dodavala mogućnosti i poboljšavala StarTAC, ali pregazili su ga drugi uređaji (pa i Motorolin RAZR) te je ugašen prije 10 godina. Te je godine u Koreji lansiran StarTAC III. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message