Obavijesti

Umag kao centar bogatog kalendara manifestacija!

Umag kao centar bogatog kalendara manifestacija!
10

Činjenicu da Umag iz godine u godinu nudi sve bolji i bogatiji program za sve ukuse dokazuju brojne manifestacije tijekom proteklih mjeseci, kao i najave za rujanska događanja

Trud Grada Umaga, POU „Ante Babić“ i TZ-a Grada Umaga da svake godine zadovolji sve ukuse, nedvojbeno se isplati. A navedeno potvrđuju brojni i zadovoljni posjetitelji koji riječima hvale opisuju svaki novi događaj.

Ove je godine obilježen Tjedan Grada Umaga u kojem je bilo sportskih manifestacija, izložbi, koncerata, moto susreta, predstava. Nakon Svečane sjednice i gostovanja ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, nacionalne su manjine za sve građane priredili glazbene točke i svoje tradicionalne delicije. Vrhunac Tjedna u sklopu Sportskih igara mladih bila je grupa Prljavo kazalište koja je nezaboravnim koncertom napunila umaški trg.

Tijekom cijeloga ljeta Župna crkva i Trg slobode nudili su bogat glazbeni program u sklopu  programa U srcu ljeta i Umago classica. Od brojnih kvalitetnih glazbenih izvođača izdvojili bi Marka Tolju, Stefana Milenkovicha i Marka Hatlaka Tango Compás, Jelenu Radan, Antonellu Malis i Vivien Galletta „Bravissime“. Dok su klasične note nesebično podijelili s publikom „Ensamble Cantus“, „Zagrebački ansambl flauta“, „Percussion Expression“ i drugi. Nadalje, u srpnju je Umago Blues u tri dana okupio brojne vrhunske svjetske glazbenike te Umag pretvorio u jednu od najpoželjnijih destinacija ljubitelja blues-a. Bilo je tu i tradicionalnog glazbenog natjecanja na 51. izdanju Melodije Istre i Kvarnera koji je prizvao brojnu publiku i ljubitelje domaćih skladbi. Nasmijemo zaobići ni umaški glamur tijekom tradicionalnog modnog spektakla „Umago Fashion Night“ gdje su mladi dizajneri predstavili svoje originalne kreacije, a gdje je grupa E.N.I. zabavila brojnu publiku. 

Umag kao „grad sporta“ podrazumijeva i šaroliku ponudu sportskih događanja. Stoga se Umag ove godine može pohvaliti domaćinstvom kvalifikacijske utakmice rukometnih reprezentacija Hrvatske i Turske za EP 2016 u Poljskoj, biciklističke utrke Tour of Croatia,  3.Street race-a, Svjetskog juniorskog karate prvenstva te 26.izdanja umaškog svjetski afirmiranog ATP Croatia Open turnira. „Začin“ svim navedenim manifestacijama daje već tradicionalni Sajam sporta koji je u travnju okupio veliki broj ljubitelja sporta i rekreacije.

Za ljubitelje opuštenije atmosfere i domaćih morskih delicija mjesni su odbori organizirali niz pučkih fešti.  No, u gastro tematskim manifestacijama u Umag nije nedostajalo ni mesa. Jer, prvi put je u ovaj grad stiglo i Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju. A, kako bi zaokružili ovu umašku gastro priču, preostala nam je još tjestenina. Tako je u srpnju održana već tradicionalna humanitarno-kulinarska Fešta rajčice koja svake godine napuni prekrasan umaški Trg slobode. 

Ljubitelji kulture su, pak imali u Umagu priliku posjetiti brojne izložbe od kojih je najuspješnija bila „Tragovima maslina“. Nisu nedostajali ni dani antike zahvaljujući manifestaciji Sepomaia Viva gdje su se mogle okusiti delicije po starim rimskim recepturama, sudjelovati na radionicama te bodriti svojeg favorita u gladijatorskim borbama. S druge strane, ljubitelji teatra mogli uživati u proslavi 16. rođendana „Zlatnog lava – međunarodnog festival komornog teatra“ koji je ponovo ugostio vrhunske glumce.

U rujnu nas još očekuju brojne zanimljive manifestacije kao Otvoreno prvenstvo Europe za međunarodnu jedriličarsku klasu Flying Dutchman, golf turnir XVI K+K Monarchie Trophy te mnoga druga događanja.

Ovo je tek dio umaške godišnje ponude događanja. Stoga pozivamo sve da dođu u Umag, osjete čarobni umaški zrak, upoznaju srdačne Umažane te uživaju u bogatoj ponudi manifestacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života
PRIČA O MASABUMIJU HOSONI

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života

Masabumi Hosono probio se do čamaca za spašavanje. Čuo je da mornar viče: 'Mjesta za još dvoje'. Na brodu je bilo još žena i djece. U Japanu je završio u udžbenicima kao primjer sramotnog ponašanja
Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici