Obavijesti

Uređenje doma promatrano iz perspektive muškarca!

Uređenje doma promatrano iz perspektive muškarca!
16

Uređenje doma jedan je od sretnijih poslova koji svakoga od nas očekuje. Prethodi mu rješenje financijskog pitanja, bilo da je to kupovina ili najam stana

Uređenje doma jedan je od sretnijih poslova koji svakoga od nas očekuje. Prethodi mu rješenje financijskog pitanja, bilo da je to kupovina ili najam stana te se samim time može smatrati nagradom za uspješno rješenje stambenog pitanja. Pritom, barem kod nas, predstavlja dugotrajno rješavanje prostora za boravak, kao i mjesto za osnivanje obitelji, odrastanje i školovanje djece pa time uz nagradu predstavlja i veliku odgovornost, što se tiče uređenja. 

Nažalost, angažman oko uređenja i izbora namještaja dolazi nakon što je svaki čovjek ili mladi par već izmučen kupovinom ili najmom tako da za veselje oko uređenja vlastitog doma ostaje malo snage. Nemojte to dopustiti. Nikako nemojte doći do situacije da vam uređenje vlastitog doma i odabir namještaja bude samo još jedna u nizu briga koje se želite čim prije riješiti. Svaki komad namještaja vam mora biti veselje i doprinositi osjećaju mira i sreće u vašem domu.

Ako niste u stanju posvetiti vrijeme kupovini i odabiru namještaja, pločicama, bojama, zastorima i slično, ostavite to za neki drugi dan i u kupovinu povedite i svoje ukućane.

Koje su razlike između žena i muškaraca pri uređenju doma?

Tipično razmišljanje je da je muž zadužen za financije i kupovinu stana dok je ženin posao uređenje i nabava namještaja. To je pogrešno razmišljanje jer danas žene rade i zarađuju isto kao i muškarci, borave u stanu kao oni te obavljaju skoro iste poslove. Predodžba da žene više borave u kući pa time trebaju i odlučivati o uređenju ne mora biti nužno istinita.  

Istina je da muškarci nisu skloni pretjeranom biranju boja i dezena, kao što možemo vidjeti iz uzrujanih razgovora po salonima, međutim, puno su odrješitiji u prepoznavanju i vrednovanju kvalitete koja im se pruža te lakše donose konačnu odluku. Takav način odlučivanja i nije tako loš jer je prevelik broj mogućnosti. Tako kupnja keramičkih pločica rezultira u pravilu kolapsom jer raznolika ponuda vrlo brzo zasiti ne samo vas nego i profesionalce. 

Osnovna razlika je da muškarce prvenstveno zanima funkcionalnost, bilo da je riječ o izboru ugodnog trosjeda i velikog TV prijamnika za gledanje utakmica, kreveta i slično, dok su boje, materijali u drugom planu. Žene, valjda zbog načina izbora odjeće, i u uređenju više zanima izbor materijala, a tek onda iz praktičnih razloga i načini korištenja i održavanja. 

Oboje su u pravu, međutim sam izbor mora biti zajednički i kompromisan. I najmanji komad namještaja može biti predmet svađa i predbacivanja, tim više što je kupljen uz zajedničko odricanje i u ovim ekonomskim prilikama mora trajati dulje.

Kvaliteta je ono što je muškarcima važno, a tek onda udobnost.  Je li to automobil, ormar ili perilica -  svejedno. Teško je zamisliti muškarca koji može sate provesti u razgovoru o frizuri dok je ženama primjerenije da provedu dane i sate u izboru nijanse zastora, stolnjaka, tepiha  i slično. Valjda i kroz taj utrošak vremena žene bolje uočavaju detalje koje muškom pogledu promaknu.

Oboje su u pravu, i jednom i drugom ostaju utisci koji zajedno u razgovoru dovode do rješenja i najboljeg izbora.

Nikako nemojte biti nezainteresirani. I vama i vašoj ženi trenuci izbora i kupovine moraju biti sretni trenuci i draga uspomena jer taj djelić vremena i razgovora nosite kući i pamtit ćete ga kroz neki stolac, svjetiljku ili ormar još dugo. Tu će vam dolaziti prijatelji, rasti djeca, zato i namanji kutak vašeg doma mora odisati sretnim sjećanjem.

Ponudu možete pronaći u Centru namještaja Solidum na Jankomiru u Zagrebu, Škorpikova 11, gdje je preko 60 trgovina namještajem, dekorima, rasvjetom i pratećom opremom, svaki dan od ponedjeljka do subote 9 – 21 h. Osigurane su brojne pogodnosti za posjetitelje, akcije, pokloni a posebno su atraktivne vikend akcije uz popuste do 50%. Prijavite se na Solidum newsletter i saznajte na vrijeme sve novitete i posebne ponude. Više na www.solidum.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama
Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je