Obavijesti

Uskoro kazališni festival u Jastrebarskom

Uskoro kazališni festival u Jastrebarskom
8

Gradsko kazalište Jastrebarsko već punih 46 godina okosnica je društvenog i kulturnog života svoga grada.

Kroz te je godine kazalištem prodefilirao velik broj Jaskanaca, velikih i malih, kroz dvije kazališne grupe; dječje sekcije Ivane Brlić Mažuranić i odraslog ansambla koji nosi ime pučkog pisca Tome Mikloušića. Za svoj je rad kazalište nagrađeno brojnim priznanjima, od regionalne do državne razine, a svoj su grad predstavljali na brojnim gostovanjima, u zemlji i inozemstvu. Ove je godine Gradsko kazalište Jastrebarsko po prvi puta domaćin kazališnog festivala „Život i smijeh“, koji će biti održan od 13.do16. lipnja 2014. godine. Tijekom trodnevne manifestacije, najavljuju se izložba fotografija i gostovanja kazališnih grupa, a cijeli projekt ima dobrotvornu svrhu. Naime, krajnji je cilj festivala, prikupljenim novcem omogućiti stipendiranje školovanja za nekoliko učenika Srednje škole Jastrebarsko.

Način je to na koji se kazalište odužuje svom prerano izgubljenom članu, talentiranom glumcu i dragom prijatelju Mladenu Pavliću Žisu,čiji je nadimak, ujedno i akronim festivala.  U subotu 7.lipnja, od 9 do 11 sati na Strossmayerovom trgu u Jaski obilježen je službeni početak prodaje karata za festival. Uz ulaznicu za jednu od tri nadolazeći noći smijeha, svi prisutni mogli su nabaviti i službene majice festivala te bedževe. Za sve okupljene bila je organizirana i zanimljiva nagradna igra.  Sam festival „Života i smijeha“ počinje u petak 13.lipnja 2014., otvaranjem izložbe fotografija u Gradskoj galeriji Jastrebarsko. Otvorenje je zakazano za 19 sati, a bit će izloženi najbolji radovi pristigli na tematski fotonatječaj.

Iste te večeri, kazalište organizira nastup stand up komičara „Studio smijeha“, koji će razgaliti publiku od 21 sat, u jaskanskoj kino dvorani.

U subotu, 14.lipnja, Jaskancima u goste stiže kazališna družina „Štolcer“ iz Čakovca. Višestruko nagrađivanom predstavom „Tarzan i svinja na posljednjoj večeri”, međimurski glumci prikazat će svijet obitelji Tarzan, krajem 80-tih godina prošlog stoljeća. Početak izvedbe zakazan je za 21 sat, a također će biti održana u Domu kulture Jastrebarsko.

Festival će večernjom predstavom u nedjelju zatvoriti gosti iz Imotskog. Dramska grupa „Proložac“ izvest će komediju „Umakla se Joka Šimunova“, kojom su osvojili nagradu publike na nedavno održanoj smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima. Publika će ih moći vidjeti od 21 sat, u kino dvorani.

Cijeli ovaj projekt ne bi bio moguć bez pokrovitelja; a to su Ministarstvo kulture, Zagrebačka županija, grad Jastrebarsko te Emil Frey Auto Centar.  Partneri u organizaciji festivala su Srednja škola Jastrebarsko, Centar za kulturu Jastrebarsko te Turistička zajednica grada Jastrebarskog. U ime kazališta, predsjednik Velimir Kokot je pozvao sve građane da se odazovu predstavama u što većem broju, kako bi zajedničkim snagama uspjeli nekom od mladih Jaskanaca osigurati stipendiju i na taj način olakšati školovanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.
Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života
PRIČA O MASABUMIJU HOSONI

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života

Masabumi Hosono probio se do čamaca za spašavanje. Čuo je da mornar viče: 'Mjesta za još dvoje'. Na brodu je bilo još žena i djece. U Japanu je završio u udžbenicima kao primjer sramotnog ponašanja