Komentari 0

Uživajte u nezaboravnom okusu kave i platite...poezijom

Uživajte u nezaboravnom okusu kave i platite...poezijom

Na Međunarodni dan poezije 21. ožujka 2014. Julius Meinl vas poziva da uživate u nezaboravnom okusu kave i platite svojim mislima, riječima...poezijom kao bezvremenskom valutom.

Julius Meinl, brend koji inspirira pjesnike još od 1862. predstavio je 3. ožujka 2014. godine Poetry projekt, zanimljivu i edukativnu kampanju u kojoj nas je želio potaknuti na otkrivanje i prepoznavanje poezije u svakom trenutku kada se susretnemo s njom. Povodom toga u zagrebačkim tramvajima nalazilo se 10.000 poruka sa stihovima poznatih i priznatih hrvatskih pisaca poezije koje su imali priliku pronaći svi korisnici javnog prijevoza te koje su trebale uljepšati čovjekovu životnu svakodnevnicu.

Kao nastavak projekta u kojem je poezija najveća vrijednost stvaranja, na Međunarodni dan poezije 21. ožujka 2014., Julius Meinl je odlučio nagraditi sve ljubitelje kave i sve one kojima je ovaj mirisni napitak svakodnevni životni ritual. Stoga će 21. ožujka u 255 lokala diljem Hrvatske u kojima se poslužuje Julius Meinl kava, valuta plaćanja biti poezija. Naime svi oni koji na taj dan odluče popiti kavu imaju je priliku platiti svojom pjesmom, riječima, stihovima, mislima, zapisanim na komadu papira kao dio velikog globalnog Poetry projekta.  

Julius Meinl je brand koji je od svojih početaka izgrađen na načelima kulture, umjetnosti, poezije. Ni jedan drugi brand nije toliko povezan s Bečkom kulturom, s umjetničkim izražajem s ciljem promocije umjetnosti kao neiscrpne snage stvaranja novih životnih vrijednosti. Upravo zato Julius Meinl svojim potrošačima želi ponuditi još nešto, ponuditi im puno više od pukog ispijanja kave te na Međunarodni dan poezije pružiti im novo nezaboravno iskustvo da kavu plate svojom poezijom.

A svi oni koji vjeruju da njihovi stihovi mogu nekome uljepšati dan, koji vjeruju u moć poezije imaju priliku na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na službenoj Julius Meinl Facebook stranici ostaviti svoje stihove kao dio ove lijepe priče. Možda će baš Vaši stihovi biti najbolji i možda ova aplikacija omogući najboljem piscu poezije da upravo on postane ambasador Julius Meinl Poetry projekta.