Obavijesti

Sport

Komentari 964

Doviđenja, Ligo prvaka! Danci šokirali Dinamo na Maksimiru

Doviđenja, Ligo prvaka! Danci šokirali Dinamo na Maksimiru
12

Iako je hrvatski prvak donio prednost od 1-0 iz prvog susreta iz Danske, na svojem je terenu poražen s 2-0, čime je ostao bez plasmana u elitno europsko natjecanje

VIDEO

Dinamo je pred osam tisuća gledatelja na maksimirskom stadionu imao gotovo sve - prednost iz prve utakmice, čak i poklapanje ostalih rezultata koji su donosili status nositelja u posljednjem pretkolu, pa i terensku inicijativu, 19 udaraca na gol, od čega čak deset u okvir, ali nije imao igrača koji će zabiti gol. 

U stalnom pritisku na polovici Aalborga, često se događalo da i oba beka budu u napadu. U jednoj takvoj situaciji, Pinto je ostao naprijed, Thomsen pobjegao na lijevom krilu gdje ga nije mogao ispratiti Jozo Šimunović. Thomsen je samo vratio loptu u sredinu, gdje je sam ostao Anders Jacobsen i zabio za 0-1 u 36. minuti. Jacobsen je bio nekoliko centimetara u zaleđu, ali ukrajinski suci nisu ništa dosudili. 

Bio je to jedini udarac Aalborga, jedini i u okvir, a i taj jedan je bio dovoljan da završi u mreži Eduarda. Dinamo je do odmora pokušao sedam puta, pa nakon konzultacija sa Zoranom Mamićem na poluvremenu krenuo još i snažnije u nastavku. 

Petersen i Jacobsen mogli ranije završiti utakmicu

U otvorenoj Dinamovoj igri i Danci su u nastavku imali dvije vrhunske prilike - prvo je Petersen s pet metara iz voleja zapucao prema sjevernoj tribini, a poslije toga je strijelac Jacobsen s deset metara promašio za nekoliko centimetara. Eduardo je i taj udarac samo nemoćno ispratio pogledom. 

Dinamove napade nikako nisu uspjeli završiti Machado, Brozović, Soudani i Čop, a sve ih je redom zaustavljao Larsen. Danski golman nije napravio nijednu grešku, a s 10 obrana bio je jedan od dva najbolja Danca na terenu. 

Pjaca promašio prolazak

U najvećoj Dinamovoj prilici Larsen nije ni morao reagirati. U 85. minuti Čop je ukrao loptu i prešao svojeg čuvara, s desne strane šesnaesterca nesebično ostavio loptu za Pjacu na lijevoj strani, a ovaj s deset metara ne može pogoditi praznu mrežu Aalborga. 

Umjesto toga, samo minutu poslije Jacobsen kažnjava svih 19 promašaja Dinama. Napadač je otišao na desnu stranu u kontri, raspalio svom snagom nakon što je ušao u šesnaesterac i pogodio bliže rašlje Eduarda za prolazak u posljednje pretkolo Lige prvaka

Kraljevstvo za napadača

Danci su imali samo dva udarca u okvir, a svejedno su zabili dva gola i poslali Dinamo u drugi europski razred. Igrači Zorana Mamića moraju proći kroz doigravanje kako bi vidjeli grupnu fazu Europske lige. 

A tamo će i uz status nositelja svejedno morati pronaći nekoga tko će ugurati loptu u mrežu, kako god zna i može. Čop je nemoćan u Europi, Radonjić je već bivši, Wilson Eduardo daleko od statusa ubojitog napadača, pa se mogu očekivati neke novosti u igračkom kadru u Maksimiru.

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvrat: 

  • Dinamo - Aalborg 0-2 (Jacobsen 36, 85)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 964
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše