Obavijesti

Veleučilište Velika Gorica - totalno drukčiji od drugih!

Veleučilište Velika Gorica - totalno drukčiji od drugih!
14

Veleučilište Velika Gorica osnovano je prije 12 godina i danas ima oko 1 500 studenata na pet preddiplomskih i tri specijalistička stručna studija

Kvalitetno usvajanje znanja i vještina u najmodernije opremljenim prostorima, odlično organizirana praktična nastava, subvencionirana prehrana te niz drugih mogućnosti za uspješno studiranje, neke su od prednosti Veleučilišta Velika Gorica, visokoobrazovne ustanove – drukčije od drugih. I to po mnogočemu. Prije svega, usmjereni su na daljnje razvijanje studija koje prati naše gospodarstvo. Zato su programi VVG-a prilagođeni stvarnim potrebama tržišta rada.      

Preddiplomski stručni studiji koje Veleučilište provodi: 

• Upravljanje u kriznim uvjetima
• Održavanje motornih vozila
• Održavanje zrakoplova
• Održavanje računalnih sustava
• Očna optika.

Specijalistički diplomski stručni studiji:

• Krizni menadžment
 •Upravljanje logističkim sustavima i procesima
 •Informacijski sustavi

MN: Studiji VVG-a kao brand Velike Gorice i Republike Hrvatske

Posebno vlada veliki interes za studije očne optike i kriznog menadžmenta, na kojima studira veliki broj studenata iz zemalja iz našeg okruženja. Uz srednjoškolce iz svih dijelova Hrvatske koji u potrazi za svojim životnim odabirom dolaze i na Veleučilište Velika Gorica, svake godine 50-ak učenika završnih razreda srednjih škola iz Slovenije stiže u Veliku Goricu kako bi se upoznali s programom studija očna optika koji je jedinstven u ovom dijelu Europe. 

Uz drukčiji pristup prema kojemu je student u središtu obrazovnog procesa, Veleučilište Velika Gorica kontinuirano radi i na opremanju svojih predavaonica i nastavničkih kabineta suvremenom opremom za kvalitetno izvođenje nastave. Sve su predavaonice opremljene najmodernijom opremom za multimedijsko praćenje  i izvođenje nastave, dok je polovica računalnih učionica opremljena i najnovijom tehnologijom oblačnog računalstva (engl. Cloud Computing).

MN: Međunarodna suradnja  

Veleučilište Velika Gorica potpisalo je i Erasmus+ sveučilišnu povelju koja omogućuje međunarodnu razmjenu studenata, profesora i administrativnog osoblja. Do sada je Veleučilište potpisalo niz ugovora s europskim visokim učilištima o takvoj međunarodnoj mobilnosti (visoka učilišta iz Velike Britanije, Irske, Malte, Poljske, Češke, Njemačke, Grčke, Italije, Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Slovačke, Bugarske, Portugala…).

MN: Konferencije 

Tamo gdje smo dobri želimo biti najbolji. Upravo iz toga razloga, VVG organizira dvije međunarodne konferencije iz područja očne optike i kriznog upravljanja.  

Međunarodna optometrijska konferencije srednje i jugoistočne Europe okuplja 400-tinjak optičara, optometrista, oftalmologa kao i drugih interesnih skupina iz čak 20 zemalja svijeta. 

Isto  tako, Međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja već osam godina u Veliku Goricu dovodi najveće stručnjake iz zemlje, Europe i svijeta. 

MN: EU projekti

Svjesni mogućnosti koje pruža Europska unija i njeni fondovi za razvoj, Veleučilište Velika Gorica aktivno radi i na izradi projekata koji se financiraju upravo iz EU fondova. Trenutno se radi na dva projekta - EU CIRCLE i RECIPE (Resilience of Critical Infrastructure Protection in Europe). 

Veleučilište Velika Gorica opredijelilo se za kontinuirano praćenje zahtjeva koje tržište nameće u pogledu novih stručnih znanja u tehničkim strukama.

Opredijelili su se za primijenjene znanosti, a svoj su izbor do sada višestruko opravdali.

Kako su sve to postigli? Odricanjem, radom i trudom. Željom da ustraju i uspiju i budu uvijek bolji. Jer Veleučilište Velika Gorica je drukčije od drugih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.
Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života
PRIČA O MASABUMIJU HOSONI

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života

Masabumi Hosono probio se do čamaca za spašavanje. Čuo je da mornar viče: 'Mjesta za još dvoje'. Na brodu je bilo još žena i djece. U Japanu je završio u udžbenicima kao primjer sramotnog ponašanja