Video

Komentari 13

Aleksandar 'The Rocket' Rakić: Zbog Delije i Erslana sam onako lako izdominirao Smitha...

Aleksandar 'The Rocket' Rakić: Zbog Delije i Erslana sam onako lako izdominirao Smitha...

Borca s austrijskom adresom koji se u zadnjem meču borio pod srpskom zastavom posjetili smo u zagrebačkom ATT-u gdje su u tijeku paklene pripreme za naredni meč protiv Thiaga Santosa

Svaki dio treninga volim, ali zna mi se dogoditi da pred kraj tjedna ne želim da me itko dodirne. No, to mi je posao i imam svoj cilj. Proći će i to, rekao nam je najbolji balkanski MMA borac Aleksandar Rakić (29). Borca s austrijskom adresom koji se u zadnjem meču borio pod srpskom zastavom posjetili smo u zagrebačkom ATT-u gdje su u tijeku paklene pripreme za naredni meč protiv Thiaga Santosa. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Prošli meč je prošao fantastično, pripreme, treninzi… baš mi je drago što sam opet ovdje i što treniram u ATT-u. Najviše se radi na sparingu, diže se forma, eksplozivnost, brzina. To je sada najbitnije - poručio nam je 'The Rocket' koji je u svoj tim za ovaj meč dodao jednog novog borca. 

- Mladen Kujundžić je ‘nova’ osoba u mom timu, odličan kickboksač s preko 100 borbi. Njega sam angažirao jer ima sličan stil u stand up-u kao i Thiago Santos. Kao i uvijek, tu su Ante Delija i Ivan Erslan. Oni su fizički jaki. Kroz Smitha sam ‘prošao’ onako lako samo zato što sam s njima u ovom kavezu hrvao i sparirao - nahvalio je hrvatske borce Rakić te Satoshija Ishija s kojim također odrađuje treninge.

- Dva puta u tjednu radim na fokusere, dva puta imam grupni trening (hrvanje i sparing), dva puta snaga, kondicija i eksplozivnost, jednom se radi hrvanje jedan na jedan s mojim trenerom Babakom i na kraju tjedna radim MMA krug, to je fizički najteži dio, onako za kraj - kaže Rakić s podsmjehom. Rakiću će borba sa Smithom biti sedma borba u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Do sada ima pet pobjeda i jedan sumnjivi poraz od Volkana Ozdemira sudačkom odlukom.

- Znam da ću biti najbolji do sada. Sa Santosom sam trenirao na Floridi prije dvije i pol godine, radili smo jiu-jitsu i hrvanje. Ne znam za njega jer je imao veliku ozljedu koljena, ali znam da sam ja napredovao za 200 posto - odlučan je Rakić koji sa svojim trenerskim timom uvijek iskušava nove stvari i metode te tako napreduje svakim danom i postaje bolji.

- Probavamo uvijek neke nove stvari na treningu pa tako i hladnu kupku. Zna se da to pomaže u oporavku tijela, mišića i zglobova. Prošle godine smo isprobali taj način. Bili smo na jednom jezeru u Austriji oko 20 minuta, a temperatura je bila četiri Celzijeva stupnja. Sada smo to unormalili na pet, šest minuta. Pokušali smo i s držanjem daha u vodi i to sa svjetskim prvakom u tome. Sve to pomaže. Dobro je i za mentalnu snagu - odgovorio je Aleks, a nas je zanimalo ima li onda vremena za zezanciju kada se toliko trenira.

- Kad se trenira i radi, nema zezancije. Čim trening završi, iste sekunde počinje smijeh i šala na svačiji račun - zaključio je. Što misli o novoj UFC zvijezdi Khamzatu Chimaevu, koji mu je najdraži balkanski specijalitet te očekuje je li napad na titulu nakon ove borbe, pogledajte u video na YouTube kanalu 24sata.