Obavijesti

Video

Komentari 5

Amerikanka je u dvije godine trčanjem izgubila 40 kilograma

Amerikanka je u dvije godine trčanjem izgubila 40 kilograma
1

Kada je 2016. godine posjetila doktora i saznala da je njezin višak kilograma zapravo bolest, Amerikanka Jen Duecker (31) odlučila je pobijediti pretilost i s 95 došla na 55 kilograma

VIDEO

- Bila sam šokirana. Znala sam da imam prekomjernu težinu, ali sam plakala kada mi je liječnik rekao da bolujem od pretilosti, ispričala je za portal Runnersworld domaćica Jen Duecker (31).
 
POGLEDAJTE VIDEO:
 
- Zanemarila sam svoje tijelo i tretirala ga kao kontejner. Jela sam jako nekvalitetnu hranu i godinama nisam nikako vježbala, rekla je.
 
Trčanje za djecom s njezinih 95 kilograma bila je nemoguća misija. Uvijek se osjećala umorno, patila je od manjka samopouzdanja i depresije.
 
- Mrzila sam način na koji sam se osjećala, kako sam izgledala, nisam uživala u životu, otkriva Jen. Doktor joj je savjetovao da krene s polusatnim šetnjama nakon večere. - Da nisam poslušala njegovu preporuku, vjerojatno bih završila u bolnici ili dobila dijabetes, kaže Amerikanka.
 
Nakon nekoliko tjedana redovitih šetnji, počela je trčati na duljini od jednog kilometra. Ubrzo ju je prijateljica pitala da joj je pridruži na stazi od pet kilometara, što je Jen objeručke prihvatila.
 
- Moja prva službena utrka bila je u siječnju 2017. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što sam počela s trčanjem, prisjeća se Jen.
 
- Završila sam ju u roku sat vremena i plakala dok sam trčala preko završne linije. Nakon toga, postala sam ovisna o trčanju. 
 
U prosincu iste godine, Jen je otrčala svoj prvi polumaraton, a trenutno se priprema za Disney Marathon u siječnju 2019. To će biti njezin prvi maraton u životu. Osim trčanja, Jen se počela zdravo i pravilno hraniti, a osjeća se jakom i punom energije.
 
- Fascinantno je što sve jednostavne promjene mogu učiniti za vaš život i zdravlje. Budim se svakoga jutra zahvalna što sam odlučila promijeniti prijašnji i zadržati trenutni stil života.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno