Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Amerikanka je u dvije godine trčanjem izgubila 40 kilograma

Kada je 2016. godine posjetila doktora i saznala da je njezin višak kilograma zapravo bolest, Amerikanka Jen Duecker (31) odlučila je pobijediti pretilost i s 95 došla na 55 kilograma

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

- Bila sam šokirana. Znala sam da imam prekomjernu težinu, ali sam plakala kada mi je liječnik rekao da bolujem od pretilosti, ispričala je za portal Runnersworld domaćica Jen Duecker (31).
 
POGLEDAJTE VIDEO:
 
- Zanemarila sam svoje tijelo i tretirala ga kao kontejner. Jela sam jako nekvalitetnu hranu i godinama nisam nikako vježbala, rekla je.
 
Trčanje za djecom s njezinih 95 kilograma bila je nemoguća misija. Uvijek se osjećala umorno, patila je od manjka samopouzdanja i depresije.
 
- Mrzila sam način na koji sam se osjećala, kako sam izgledala, nisam uživala u životu, otkriva Jen. Doktor joj je savjetovao da krene s polusatnim šetnjama nakon večere. - Da nisam poslušala njegovu preporuku, vjerojatno bih završila u bolnici ili dobila dijabetes, kaže Amerikanka.
 
Nakon nekoliko tjedana redovitih šetnji, počela je trčati na duljini od jednog kilometra. Ubrzo ju je prijateljica pitala da joj je pridruži na stazi od pet kilometara, što je Jen objeručke prihvatila.
 
- Moja prva službena utrka bila je u siječnju 2017. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što sam počela s trčanjem, prisjeća se Jen.
 
- Završila sam ju u roku sat vremena i plakala dok sam trčala preko završne linije. Nakon toga, postala sam ovisna o trčanju. 
 
U prosincu iste godine, Jen je otrčala svoj prvi polumaraton, a trenutno se priprema za Disney Marathon u siječnju 2019. To će biti njezin prvi maraton u životu. Osim trčanja, Jen se počela zdravo i pravilno hraniti, a osjeća se jakom i punom energije.
 
- Fascinantno je što sve jednostavne promjene mogu učiniti za vaš život i zdravlje. Budim se svakoga jutra zahvalna što sam odlučila promijeniti prijašnji i zadržati trenutni stil života.

 

Message