Video

Komentari 59

Anđelka (82): 'Radite djecu, to vam je jedino bitno u životu...'

Anđelka (82): 'Radite djecu, to vam je jedino bitno u životu...'

Stanari trešnjevačkog staračkog doma poslali su poruke mladima na ulasku u novu 2020. godinu. Po uzoru na viralna videa diljem svijeta, odlučili smo napraviti nešto slično sa zagrebačkim bakama i djedovima

'Volite se i poštujte kada ulazite u brak. Ja sam sa svojim suprugom doživjela čak 56 godina braka, evo sada smo zajedno u ovom domu', rekla nam je Marija sjedeći uz svoga supruga. Ne planiraju se, kažu, razdvajati do kraja života. Oni stvarno slijede onu: I u dobru i u zlu.

Oni su jedni od desetak umirovljenika koje smo za početak ove godine pitali da nas inspiriraju pozitivnim mislima i otkriju što je njima u životu bilo najvažnije. 

Po uzoru na viralna videa u svijetu, bake i djedovi iz doma na Trešnjevci otkrili su za čime žale, a što savjetuju mlađima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Anđelka (82) smatra da su poštenje i dobrota ključni za miran i kvalitetan život, a da te vrline često uzimamo zdravo za gotovo. Brine ju što se mladi danas sve kasnije odlučuju na obitelj. 

'Želim da ih je mnogo više nego sada, čini mi se da je stvarno premalo djece', zabrinuto ipak kaže.

'Slušajte svoje roditelje, profesore i nastavnike i izbjegavajte fizičke sukobe', kaže Branko (84).

Antun (83) mladima savjetuje da imaju više poštovanja prema starijima i da neće sve dobiti preko noći. Ipak optimistično kaže: 'Sve će doći na svoje do starosti, pa i sreća.' 

Mile (84) želi da se mladi odupru nasilju i porocima kao što je droga, alkohol i pušenje. 

Većina je ipak poručila da budu strpljivi, pametni i da će sreća kad tad doći. Žele također da mladi danas cijene brak, obitelj i rađaju djecu. 

Za kraj je Štefica (72) poručila: 'Kada čovjek zna da je živio iskreno i pošteno cijeli život, nema tih utega koji bi ga mučili u starosti'.

Kao inspiraciju koja će vam popraviti dan pogledajte izjave u videu. 

Više na YouTube kanalu 24sata.