Video

Komentari 0

Bježala od napadača pa pala s litice, a sada trči maratone...

Bježala od napadača pa pala s litice, a sada trči maratone...

Hannah je 2016. bila na odmoru na Tajlandu. Izgubila se, pitala za upute, no vodi ju je kroz mračnu šumu. Kada je shvatila da je želi napasti, počela je bježati i tada je pala s 45 metara visoke litice

Nakon pada s litice, Hannah Gavios je ostala ležati paralizirana na dnu litice prije nego što su je spasili. Prevezli su je u bolnicu i saznala da je zadobila ozljedu leđne moždine, no to ju nije spriječilo da živi život punim plućima.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Uvijek sam znala da sam jaka, ali nisam mislila da sam toliko jaka. Nisam znala da sam toliki borca - rekla je Amerikanka koja je u bolnici na Tajlandu ostala 18 dana, a kasnije su je prebacili u bolnicu u New Yorku gdje je provela dva mjeseca.

U početku nije mogla niti ustati sa stolice. Kada je prvi put to probala, pala je. No, nije odustajala. Počela je s terapijama i osjećala se bolje. Hannah si je zadavala sve više izazova - odlazila je na planinarenje, položila tečaj za trenericu yoge te odlazila na treninge Krav Mage.

- Uvijek sam sebi zadavala izazove, pomicala granice - kaže Hannah koja je u ožujku 2018. počela trenirati za svoj prvi maraton.

Trenirala je dva dana u tjednu, a pokrenula je i akciju skupljanja novca za istraživanje i traženje lijeka za ozljede leđne moždine. U 11 sati i 20 minuta, četvrtog studenog uz pomoć štaka je otrčala svoj prvi maraton.

- Zahvalna sam na svakom koraku kojeg mogu napraviti, ali jednog dana bih htjela otrčati maraton bez pomoći štaka. Mislim da ova istraživanja mogu tome pomoći - zaključila je Hannah.