Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bombu je pod prozor postavio čovjek sa crnom šiltericom?

Nakon eksplozije se osjetio miris baruta u zraku, rekla nam je čitateljica nakon što je rano jutros u Zagrebu eksplodirala bomba. Bila je postavljena uz rub prozora Akademije za autogeni trening čija je voditeljica Jadranka Škarica

Video: 24sata Video

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Nepoznati čovjek došuljao se oko 3.45 sati do Akademije za autogeni trening u zagrebačkoj Ulici Božidara Adžije i uz rub prozora postavio nepoznatu eksplozivnu napravu. Pobjegao je, a bomba je eksplodirala, raznijela prozore, zid, fasadu i parkirani kombi.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

[video: 1200862 / ]

- Policija je ubrzo došla i zatvorila dio ceste. Navodno je čovjek u crnom sa šiltericom postavio eksploziv i otrčao. Nakon eksplozije se osjetio miris baruta u zraku, vidio se dim ispred zgrade te su po cesti bile krhotine - rekla nam je čitateljica koja nam je poslala fotografije nakon detonacije.

Snažan zvuk probudio je stanare u tri okolne ulice. Isprva ih je zbunio jer, unatoč glasnom zvuku, ništa se nije treslo.

- Živim u zgradi iznad i svi smo odmah skočili iz kreveta. Gotov simultano svi su susjedi digli rolete i vidjeli smo rasuto staklo - ispričali su nam stanari zgrade kraj poslovnog prostora. S obzirom na to da je krhotina bilo i 50 metara dalje od Akademije, policajci su zbog očevida morali zatvoriti cestu za promet. Eksplozija je oštetila prozore odvjetničkog ureda čiji korisnici nisu bili raspoloženi za komentar. Oštećeni su i prozori tvrtke Davizo čiji su vlasnici Jadranka Škarica, voditeljica oštećene Akademije, i Mira Davidović.

Na Davidovićinu drugu tvrtku Odlikus registriran je kombi oštećen u eksploziji.

- Sve nas je to potreslo. Za detalje nazovite policijsku postaju - kratko je rekla Škarica na telefon.

PODMETNUTO? Snažna eksplozija u Zagrebu, oštećen poslovni prostor i auto

Inače, Škaricu se posljednjih dana u medijima proziva da manipulira životima ljudi te da vodi sektu. Ona o sebi govori da poučava ljude autogenom treningu i psihoterapiji koja pomaže osvještavanju. Tako se pred ljudima pozivala na Vladimira Grudena, uglednog psihijatra, koji je u Hrvatsku doveo autogeni trening. On pak kaže da s njom nikad nije surađivao.

- Čuo sam da se poziva na mene, ali zbilja se nikad nismo sreli niti je poznajem - kaže Gruden.

Ne zna je ni dr. Vlado Jukić, ravnatelj psihijatrijske bolnice Vrapče. - Ne znam je li psihijatrica kako tvrdi jer nikad nismo surađivali niti sam je sreo. No koliko znam, nitko tko nije medicinske struke ne smije pojedincu vaditi krv jer je to u najmanju ruku nadriliječništvo - rekao nam je dr. Jukić.

U Hrvatskoj liječničkoj komori kažu da Škaricu nemaju u evidenciji, a ako je radila u Hrvatskoj kao liječnica, morali bi je imati jer bez licence ne može dobiti posao u medicinskoj ustanovi.

- Hrvatska liječnička komora u svojoj evidenciji članstva nema gospođu Jadranku Škaricu. HLK ima oko 20.000 članova-liječnika koji su to postali nakon što su stekli diplomu na sveučilišnom studiju medicine, odradili pripravnički staž i položili stručni ispit, na temelju čega im je HLK izdao licencu. Tu licencu svaki član Komore pod određenim uvjetima obnavlja svakih šest godina. Komori nije poznato je li gospođa Škarica doista liječnica, odnosno je li i gdje završila Medicinski fakultet. Temeljem svojih javnih ovlasti HLK određene radnje može poduzimati samo prema liječnicima, svojim članovima. Komora nije nadležna za bilo kakve sankcije za osobe koje nisu liječnici, odnosno koji se lažno predstavljaju, ali je zbog zaštite liječnika, liječničke struke i pacijenata spremna u svakom trenutku, u okviru svoje nadležnosti, surađivati s nadležnim institucijama - rekli su iz HLK. Na zahtjev Državnog odvjetništva policija je pokrenula istragu o poslovanju Škarice, koja je u tijeku.

Message