Video

Komentari 46

Brazilka Anny: 'Zaljubila sam se u Hrvatsku i tu naučila plivati, ne planiram se vraćati doma...'

Brazilka Anny: 'Zaljubila sam se u Hrvatsku i tu naučila plivati, ne planiram se vraćati doma...'

Brazilka Anny Alves u Hrvatsku je došla zbog sambe. Mislila je da će to kratko trajati, no već šest godina živi ovdje. Ispričala nam je što voli kod Hrvatske, sve o sambi i karnevalu u Rio de Janeiru...

Već šest godina živim u Hrvatskoj. Planirala sam tu biti tri mjeseca, ali totalno sam se zaljubila u Hrvatsku i ne planiram se vratiti u Brazil, rekla nam je Anny Alves. Ova Brazilka došla je u Lijepu našu zbog sambe. Nekoliko njezinih prijateljica došle su ovdje i pričale joj o Hrvatskoj pa ju je i ona odlučila posjetiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kratkotrajni boravak, pretvorio se u dugotrajni, a Anny je ovdje pokrenula i svoj biznis. Otvorila je školu sambe, a nedavno je pokrenula i web dućan koji prodaje odjeću namijenjenu za ples. Iako se Hrvatskoj stalno vraća, barem dva mjeseca godišnje provede u Brazilu zbog priprema za veliki karneval.

- Glavna osoba na karnevalu je kraljica, a odmah iza nje je muza. Ja sam već dvije godine muza i to mi je ostvarenje sna - rekla je Anny. Kako nam je ispričala, nakon završenog karnevala, imaju nekoliko tjedana pauze, a onda odmah kreću s pripremama za iduću godinu.

Prije karnevala, odlazi u Brazil na probe i pripreme te na šivanje kostima za nastup. Kako kaže, ti kostimi su izrazito teški, ali dok je na Sambodromu (mjesto gdje se odvija karneval), bol ne osjeća, no na samom kraju, bol se osjetiti. Ispričala nam je i zašto je većina žena na karnevalu gola ili polugola.

- To je sve zbog umjetnosti. Svaka škola sambe ima svoju priču i nitko neće doći gol bez razloga, sve ima svoju poantu - objasnila je Anny. 

Cijelu priču Anny Alves pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našim Facebook, Instagram i TikTok profilima, na 24sata.hr te na YouTube kanalu 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO: