Obavijesti

Video

Komentari 2

Čarobno imanje ima fotelju u kojoj je sjedio Tito, erotski stolac i bijeli kamin od 8 tona

Čarobno imanje ima fotelju u kojoj je sjedio Tito, erotski stolac i bijeli kamin od 8  tona
5

U novom serijalu na YouTube kanalu 24sata i Videoteci 24sata, vodimo vas u 'Dom iz bajke'. U ovoj epizodi posjetili smo čarobno imanje u Zagrebu koje je uredio poznati restaurator i dizajner Miljenko Milinović.

VIDEO

Nedaleko od centra Zagreba nalazi se imanje koje se proteže na gotovo 8000 kvadratnih metara, uronjenih u raskoš Medvednice. Stotine unikatnih predmeta od drva, tisuće detalja od metala i kamena. Ovo mjesto zadivljuje svojim oblicima, upečatljivim dizajnom, pa čak i materijalom od kojeg se izrađuju jedinstveni predmeti. Kolekcionar, restaurator i dizajner Miljenko Milinović ima osobni odnos sa svakim predmetom na imanju. 

POGLEDAJTE DOM IZ BAJKE:

Dizajner je od djeda naslijedio imanje podno Medvednice koje je godinama uređivao s puno ljubavi - sam je restaurirao stare predmete te izradio većinu namještaja, a najponosniji je na stolac napravljen od 1200 godina starog hrasta i impresivnu kočiju iz 18. stoljeća.

- Cijela ova građevina, gredu po gredu, dopremljena je iz Slovenije i sastavljena ponovno u Zagrebu. Svaki dio je ručno obrađen, uključujući i kamene dijelove koje dolaze sa zagrebačke Katedrale- govori Miljenko Milinović.

Prenamjena prošlosti u sadašnjost još je jedna vrlina ovog umjetnika kojom odiše kompletno imanje. Prostor je pripremljen za najam i podijeljen na tri dijela - glamping, glavnu kuću koja je zamišljena za boravak i spavanje te prostor za evente. 

Čitavo imanje zrcalo je njegova rada i života s obitelji, o čemu svjedoče brojni detalji, poput starinskih vitrina, velikog bijelog kamina teškog osam tona koji je izradio prema uzoru na stare zagorske zidane peći i smjestio u dnevni boravak- centralni dio kuće.

- Posebni kanali griju jedno ležeće i jedno sjedeće mjesto. Ovo je predivno i vrlo neobično mjesto gdje se ljudi mogu opustiti- objasnio je.  

2
| Foto: KanalRi

Dvije kuće na imanju su zbog autohtone gradnje pod Zaštitom spomenika kulture, a treća, u kojoj se nalazi radionica i galerija kočija te prostor za evente, nije originalno bila na imanju. Naime, ta je građevina napravljena od cigle i drvenih greda u slovenskoj Dobovi koju su majstori rastavili, natovarili na dva kamiona, dovezli i ponovno sastavili. Svaki predmet u tim kućama ima svoju priču.

- Ovdje je vrlo poseban kameni križ sa zagrebačke Katedrale. Ovdje su i djedova fotelja na kojoj je sjedio Tito kada je posjetio imanje, luster od vinove loze s čak tisuću LED dioda, umjetnog potočića koji se u kaskadama slijeva niz stijene pored kuće- rekao je Milinović.

Miljenko nam je pokazao posebnu erotsku stolicu, koja je s njim proputovala cijeli svijet. 

- Ovo je privlačilo pažnju na svakom sajmu- rekao je, možemo i zamisliti zašto...

Još jednom smo se uvjerili da ljudska mašta, uz pomoć koje nastaju jedinstvena remek-djela, zaista nema granica. 

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Kako izgleda ovaj 'Dom iz bajke', pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Serijal 'Dom iz bajke' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na YouTube kanalu 24sata, Videoteci 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr. Pratite nas i na LinkedIn-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Reper Corona koji će nastupiti u Areni Zagreb: 'Ovo će biti jedan od najvećih nastupa u karijeri'
24 PITANJA

Reper Corona koji će nastupiti u Areni Zagreb: 'Ovo će biti jedan od najvećih nastupa u karijeri'

Reper Corona otkrio nam je kako je njegova suradnja s Rimskim bazirana prvenstvu i da uskoro izbacuju zajednički album. Otkrio nam je i detalje o privatnom i poslovnom životu. Pogledajte 24 pitanja na YT kanalu 24sata

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...