Obavijesti

Video

Komentari 2

Davor Bruketa: 'U našoj firmi osoba mora napraviti nešto jako strašno da bi dobila otkaz'

Davor Bruketa: 'U našoj firmi osoba mora napraviti nešto jako strašno da bi dobila otkaz'

Davor Bruketa je sredinom 90-ih s Nikolom Žinićem osnovao Bruketa&Žinic&Grey, najnagrađivaniju agenciju za tržišne komunikacije u regiji. Pogledajte put do uspjeha na YouTube kanalu 24sata

Kreativni direktor Davor Bruketa znao je da se želi baviti dizajnom još od 17-te godine. Na početku 90-ih osnovao je firmu Bruketa&Žinić. Sada je to jedan od vodećih, najvećih i najskupljih kreativnih agencija u regiji.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Imamo oko 60 zaposlenika, u firmi je jako dobra atmosfera. Nikad ne provjeravamo, kada ljudi dolaze na posao i kada odlaze. Neki rade cijelo vrijeme od kuće, danas živimo u divnom fleksibilnom vremenu - rekao je Davor.

Priznao je da je otkaz stres za svakoga i da se vrlo rijetko događa u njegovoj firmi. 

- Osoba treba napraviti nešto jako strašno, na primjer, da je nekoga prevario ili da je pokazao jaki nemar prema nekome - kaže Bruketa.

Zagreb: Davor Bruketa, dizajner, kreativni direktor i suvlasnik reklamne agencije

Aktivnosti Brukete odavno su nadišle dizajn. Sada firma potpisuje dizajn  od knjiga do prometnih znakova, od mikrovalnih pećnica do interijera, umjetničkih predmeta i brendova hrvatskih gradova.

Bruketa smatra da Hrvatska ima veliku sreću jer je dizajner Boris Ljubičić kreirao državni identitet, koji je nastao iz grba.

- To je ogroman uspjeh jer je taj identitet nevjerojatno moderan i upravo radi njega je tako mala država postala vizualno prepoznatljiva na globalnom nivou. Pogledajte, koji su vizualni identiteti država, koje su nastale u isto vrijeme, kao što je Slovačka, Slovenija, Srbija. Teško je u 200 zemalja postati prepoznatljiv, ako nemaš veliki broj stanovnika i jaku ekonomiju - govori kreativni direktor.

Pogledajte video: 

Put do uspjeha Davora Brukete pogledajte u Velikom intervjuu na YouTube kanalu i Videoteci 24sata.