Obavijesti

Video

Komentari 3

Eksplozija boja: Ovo je ekstravagantni stan zagrebačke umjetnice Staše Čimbur...

Eksplozija boja: Ovo je ekstravagantni stan zagrebačke umjetnice Staše Čimbur...
5

Ušli smo u atelje i stan umjetnice Staše Čimbur. Kako izgleda ovaj egzotičan dom, saznajte u novoj epizodi 'Doma iz bajke' na Youtube kanalu...

VIDEO

Ušli smo u atelje i stan umjetnice Staše Čimbur. Kako izgleda ovaj egzotičan dom, saznajte u novoj epizodi 'Doma iz bajke' na Youtube kanalu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Poznata dizajnerica i umjetnica pustila nas je u svoj atelje i stan u Savskoj ulici u Zagrebu, kojeg je uredila na vrlo neobičan, razigrani način. Staša nam je otkrila kako je sve smišljeno, a cilj je da svakodnevicu pretvori u boje i radost.

U prizemlju nalazi se studio gdje se umjetnost, dizajn i moda sljubljuju u šeširu. "Mene inspirira sve oko mene - moj život, ljudi, događaji…”. Odmah do radnog stola smo ugledali prekrasnu kupaonicu s velikom dizajnerskom kadom. “Moja kćerka je uvijek sanjala o kadi, pa ovo je za nju”, priznaje Staša.

Na gornjem katu nalazi stan koji sastoji od boravka i kuhinje te dvije spavaće sobe. Centralni dio boravka je tirkizna fotelja, okrenuta prema balkonu, gdje ulogu zavjesa mijenjaju velike biljke u teglama. Taj dio sa zelenilom i balkonom je važna tema ovog stana. “Ne volim zavjese, a ovo je dobra alternative. Tijekom dana dnevni boravak ima puno prirodnog svjetla”, rekla nam je umjetnica Staša Čimbur.

Umjetnica nam je rekla da joj je bio pravi izazov na bijelom zidu smjestiti slike različitih stilova – od modernih do klasičnih. Stvorena je mala galerija poznatih i nepoznatih autora.

Kuhinjski stol u istoj nijansi kao fotelja. Razigranost je Stasha ponovno postigla drvenim stolicama u različitim bojama - žutoj, crvenoj te plavoj.

- Srebrena industrijska kuhinja je mala, ali potpuno funkcionalna. Jednostavnih je linija, u neutralnoj boji. Mali kućanski aparati i posuđe ovdje su nadohvat ruke u prekrasnoj crvenoj boji - rekla je umjetnica.

Master spavaća soba se nalazi u između kupaonice I dječje spavaće sobe, te podsjeća na kazališnu pozornicu, budući da postoji i zavjesa - mogu zavjesiti krevet sa strane hodnika.

Iako u stanu nema izravnih referenci na južne zemlje, osjeća se životna radost i toplina

- Budite smjeli, kreirajte, treba živjeti u trenutku i uživati - rekla je Staša.

Kako izgleda ovaj 'Dom iz bajke', pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Serijal 'Dom iz snova' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na YouTube kanalu 24sata, Videoteci 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu