Video

Komentari 7

Juraj Šebalj: Džaba pametan automobil kad je vozač glup...

Juraj Šebalj: Džaba pametan automobil kad je vozač glup...

Ovdje imamo glupog vozača i pametan automobil, i ipak je glupi vozač pobijedio, rekao je Juraj Šebalj na početku nove epizode serijala za prometne nesreće Tko je kriv?

Ovdje imamo glupog vozača i pametan automobil, i ipak je glupi vozač pobijedio, rekao je Juraj Šebalj na početku nove epizode serijala Tko je kriv?

POGLEDAJTE VIDEO:

U studiju 24sata ponovo su se sastali Juraj Šebalj, profesor Rajko Horvat i voditeljica Maria Grigoryan Vučković kako bi nam donijeli novu dozu zabave i edukativnog sadržaja analizirajući prometne nesreće. U prvoj nesreći vozač je nastradao jer je velika količina vode na cesti.

- Prednji pogon je dosta siguran. Ovdje elektronika može pomoći, ali tko zna je li bila uključena u ovoj situaciji - rekao je vozač Juraj Šebalj i pokazao to na primjeru s mobitelom. U drugoj nesreći došlo je do prometne nesreće zbog pretjecanja. Automobil je pretjecao, a drugi je skretao ulijevo i tako se sudario

- Brzina ne smije biti veća od 30 do 40 kilometara na sat u odnosu na automobila koji pretječete. Vrlo važno je provjeriti i mrtvi kut, važno je i davati svjetlosne i zvučne signale - objasnio je Šebalj i pojasnio kako se provjerava mrtvi kut. U sljedećoj situaciji došlo je sudara policija i naše stare dobre Lade.

- Ako je policija upalila sva svjetla onda je mogla prijeći kroz crveno svjetlo - rekao je rekao Juraj Šebalj, a Maria mu je dodala kako u Rusiji policajci nikad nisu krivi. U sljedećoj situaciji imali smo primjer pretjecanja preko pune.

- Ovo je puna linija. Ovo je prestrašno. I to dva automobila. Za ovo treba oduzeti doživotno vozačku ili mu samo oduzeti automobil

 s obzirom na to da se radi o Alfi - rekli je profesor Horvat i Juraj, a što su još rekli naši dečki pogledajte na YouTube kanalu 24sata u novoj epizodi Tko je kriv?