Obavijesti

Video

Komentari 2

Juraj Šebalj: 'Vozač bicikla je sigurno pijan, što vi mislite?'

Juraj Šebalj: 'Vozač bicikla je sigurno pijan, što vi mislite?'
4

Juraj Šebalj, profesor Rajko Horvat i voditeljica Maria Grigoryan Vučković ponovo su se sastali kako bi nam donijeli novu dozu zabave i edukativnog sadržaja analizirajući prometne nesreće...

VIDEO

Vozač bicikla je sigurno pijan! Pazi, on je jedno vrijeme gledao što se događa iza... Možda je zapravo kriv vozač koji je sve to snimao. Zato se on zabio u obitelj, rekao je Juraj Šebalj na početku druge epizode serijala 'Tko je kriv?' koji možete gledati na YouTube kanalu 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

U studiju 24sata ponovo su se sastali Juraj Šebalj, profesor Rajko Horvat i voditeljica Maria Grigoryan Vučković kako bi nam donijeli novu dozu zabave i edukativnog sadržaja analizirajući prometne nesreće. U prvom primjeru veliki kamion imao je problema s obuzdavanje prikolice koja je bila nošena jakim vjetrom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je odličan primjer, sva sreća da se nije ništa tragično dogodilo. Ovo pokazuje opasnost prirode kada joj se idete suprotstavljati i zanemarivati upozorenja - objasnio je profesor s Fakulteta prometnih znanosti. U sljedećoj nesreći bili smo u Rusiji, a automobil koji smo analizirali je bio Lada Niva.

- Zanimljiva situacija jer je Lada bila u hladu, a vozač koji joj je dolazio u susret. On ju nije mogao vidjeti zbog tamnih boja, njegovo oko je bilo spremno da gledanje po suncu - dao je zanimljivo objašnjenje Jura, a obojica su pohvalila čvrstoću i kompaktnost Lade Nive. U sljedećem primjeru došlo do polemike oko toga tko je kriv? 

- Pravno je kriv vozač zadnjeg vozila u koloni jer je ušao u suprotnu traku, ali gledajući moralno kriv je ovaj koji je stao na sred ceste. U njega su se slučajno zabili ostali, a zadnji je otišao lijevo i udario u automobil iz suprotnog smjera - objasnio je Juraj. U narednom primjeru radilo se o vozaču bicikla koji se vozio po sredini ceste. Ali, da stvar bude još gora, išao je konstantno lijevo desno i tako se moglo naslutiti da to neće dobro završiti. U jednom trenutku se pokušao popeti na pješački kolnik i tada je udario u tri prolaznika.

- Ja ću samo reći, kad ideš pješke 'teturaš', a kada voziš 'lelujaš' - kratko je rekao Juraj za ovu 'pijanu vožnju'.

- Ove šale su samo dokaz da u prometu možemo imati jako nepredviđene situacije, ali i one su jako ozbiljne i mogu imati posljedice - zaključio je profesor Rajko Horvat na kraju emisije.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje