Obavijesti

Video

Komentari 86

Kakav biser! Ispunio formulare na šalteru pa opljačkao banku

Neiskusni pljačkaš Marko H. (20) bankaru je zagrebačkim Gajnicama predao papirić na kojem je pisalo: Dajte mi novac ili ću aktivirati ručnu bombu. Prije toga na drugom šalteru im je dao podatke za zdravstveno

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:18

Neiskusni pljačkaš iz Zagreba Marko H. (20) završio je s lisicama na rukama nakon što je orobio poslovnicu Privredne banke u zagrebačkoj ulici Sigetje. Da situacija bude gora za njega, trenutak prije na susjednom šalteru ispunio je zahtjev za dopunsko zdravstveno osiguranje.

Iz izvora bliskih istrazi doznali smo kako je mladić ispisao informacije. Policija je išla provjeriti je li lopov ostavio lažne podatke, no to nije bio slučaj. Banci, ali i policiji navodno je ostavio ime, prezime, adresu...
Zašto je to napravio te kako se ipak odlučio za pljačku, znat će se tek kasnije kad Marko iznese obranu.

Inače, u samu poslovnicu ušao je prošlog petka oko 15.30 sati. Mirno je stajao u redu za jedan šalter. Kad je tu ispunio formular, prišao je zaposleniku na drugom i predao mu je papirić.

Nije bio maskiran

- Dajte mi novac ili ću aktivirati ručnu bombu - pisalo je mladićevim rukopisom.

U strahu za vlastiti život, bankar je prikupio sav novac koji mu je tad bio na raspolaganju. Dohvatio je oko 37.000 kuna te ih je predao mladiću. Osim njega, u banci je bilo još bankara i klijenata koji iz prve nisu primijetili da se u banci zbiva nešto sumnjivo. Pljačkaš je potom uzeo novac i mirno išetao. Uspio je pobjeći prije nego što je zaposlenik alarmirao svoje kolege, zaštitare i policiju. Cijelu pljačku snimile su nadzorne kamere u poslovnici. Mladić nije bio maskiran jer bi tako samo izazvao sumnju, pa se na snimkama dobro vidi njegovo lice te što je nosio.

Snimke su predstavnici banke predali istražiteljima te su im dodatno olakšale posao. Samu pljačku, zbog istrage u banci nisu željeli previše komentirati.
- Obavještavamo vas da poslovnica normalno posluje i da nitko od klijenata i zaposlenika nije bio ozlijeđen - kratko su odgovorili iz odnosa s javnošću PBZ-a.

Policajci su nakon par dana pronašli mladića. Pretražili su njegov dom, u kojem nisu pronašli nikakvu ručnu bombu. Pretpostavljaju da je priču o bombi izmislio pa ga zato nisu prijavili za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Čekaju ga ispitivanja

Nakon završene istrage predali su ga pritvorskom nadzorniku, a kasnije ga čeka ispitivanje u Državnom odvjetništvu. Oni će odlučiti hoće li tražiti istražni zatvor za mladića, koji bi trajao najmanje mjesec dana. Ako se odluče za to, smjestit će ga u Remetinec.

Kako neslužbeno doznajemo, mladiću bi od koristi trebala biti činjenica da do sada nije kažnjavan te se nije bavio kriminalom. Ako protiv njega podignu optužnicu, prijeti mu kazna od jedne do 10 godina zatvora.

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE I OVO:

- Četiri zvjezdice za Kolindu: Za predsjednicu otvorili ranije hotel

- Vatrogasci su tražili požar po zgradi, našli ga na drugom katu

- Kod Todorića više ni trava nije zelena, sve mu se osušilo

- Di su pare? Načelnik dizao općinski novac preko čekova i kartica

- Srebrni pir: Tihana i Saša su nerazdvojni punih 25 godina

- Uz crno grožđe bolje ćete spavati, a prehladu zaustavite vinom

- Čačić: U turskoj smo izgledali fantastično, ostajemo pozitivni

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 86

VIDEO

Juraj Šebalj: 'Treba znati voziti po kružnom toku, a u Škorpikovoj npr. nitko ne zna'
TKO JE KRIV?

Juraj Šebalj: 'Treba znati voziti po kružnom toku, a u Škorpikovoj npr. nitko ne zna'

U novoj epizodi Tko je kriv? naša ekipa je raspravljala o kružnim tokovima, nesrećama u noćnoj vožnji, ali nesvakidašnjim i zanimljivim privatnim temama...

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'
'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović