Krvava zasjeda: Iz jurećeg auta u Munju (26) ispalili tri metka | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krvava zasjeda: Iz jurećeg auta u Munju (26) ispalili tri metka

Policija je zasad pronašla tri čahure, no veći problem im predstavlja manjak kooperacije ranjenog mladića. U početku im je pokušao “prodati” priču o samoranjavanju...

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Kako doznajemo, metak mu je okrznuo jednu nogu, a potom završio u potkoljenici druge, ne oštetivši pritom glavne krvne žile. Sve se odigravalo oko 9 sati u kvartu poznatom po obiteljskim kućama i uglavnom mirnom umirovljeničkom životu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

[video: 1198281 / ]

Ipak, neslužbeno doznajemo kako je bilo nekoliko očevidaca pucnjave, kao i da bi policija mogla provjeriti snimak nadzorne kamere obližnje pekarnice. Prema izjavama očevidaca, u Munju je pucao netko iz BMW-a, nakon čega je automobil brzo nestao niz jednosmjernu ulicu. Policija je zasad pronašla tri čahure, no veći problem im predstavlja manjak kooperacije ranjenog mladića.

Ne želi surađivati s policijom

U početku im je pokušao “prodati” priču o samoranjavanju, a nakon što su ga “pritisli” iskusni splitski istražitelji, odbio je bilo što govoriti. Odbija reći na koga sumnja, iako se vjeruje da zna tko je u njega pucao. U kvartu u kojemu Miho stanuje pronio se glas kako pucnjava ima veze s drogom, što je jedna od okolnosti koju će istražitelji tek morati provjeriti. Da je u pitanju bilo upozorenje, istražitelji sumnjaju zbog ozljeda i tragova na mjestu zločina. Policija i tužiteljstvo zasad slučaj vode kao pokušaj ubojstva te su podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Frančeski je široj javnosti postao poznat kao jedva punoljetan. U prosincu 2010. godine je s vršnjakom u lučici Zenta ukrao signalne rakete s broda Igora Tudora. Dok su “feštali” ispaljujući signalne rakete uspjeli su izazvati megapožar: tri brodice su spaljene do kobilice, jedna je gotovo uništena, a ukupna materijalna šteta iznosila je oko tri milijuna kuna! Tijekom godina se sporadično spominjao u policijskim izvješćima, iako je nakupio priličan broj kaznenih prijava, što zbog krađa, razbojništava ili kaznenih djela s elementima nasilja.

Nadimak Munja zaradio je prije nešto više od tri godine, u kolovozu 2014. godine, kad je uspio pobjeći iz druge splitske policijske postaje na Bačvicama. Uhićen je zbog razbojništva i doveden u postaju. Kad se činilo da neće na slobodu tako brzo, iskoristio je trenutak nepažnje inspektora, kao i svih dežurnih policajaca u zgradi, te se sjurio do izlaza i nestao. Bijeg je potrajao nešto manje od dva mjeseca, uhićen je iste godine u susjednom kvartu, na Blatinama. Potom su ga prebacili u Remetinac zbog izdržavanja kazne po odluci zagrebačkog suda, ali posebna zanimljivost leži u činjenici da je za razbojništvo za koje je prvotno uhićen i zbog kojega je pobjegao na kraju prijavljen sasvim drugi mladić!

Inače, na Škrapama, gdje Miho živi, već se pucalo, još prije sedam godina, ali samo po fasadi. Tko je tad pucao po fasadi i nadstrešnici ulaza u kojemu Miho Munja stanuje, do danas nije razjašnjeno.

Ovakav način obračunavanja, pucanje u noge i paljenje automobila, podsjeća na obrazac koji je ovladao splitskim područjem. Tako je krajem studenog u pucnjavi koja ima sve elemente klasične “sačekuše” u mjestu Srinjine nadomak Splita netko propucao 33-godišnjaka.

Pucnjava i prije dva mjeseca

O njemu se pisalo nakon što je 2005. godine osvojio titulu Mistera turizma Dalmacije te kasnije zbog pokušaja ubojstva u gostionici u Tugarama. Za to je osuđen na četiri godine zatvora. Bivšem misteru turizma su pucali u noge. Dobio je čak šest metaka prije nego što se uspio dovući do crnog BMW-a.

Slučaj policija još nije riješila, kao ni paljevine automobila koje su se zaredale diljem Splita u posljednjih godinu dana. Prije tri dana izgorjeli su Fiat Punto i Opel na parkingu u Vukovarskoj ulici, a početkom prosinca prošle godine izgorio je Passat. Vatra se proširila i na parkirani Audi A3.

Message