Video

Komentari 0

Libanonka u luksuznom stanu u centru Londona ima začin koji nosi naziv hrvatskog grada

Libanonka u luksuznom stanu u centru Londona ima začin koji nosi naziv hrvatskog grada

Ušli smo u kuću Nadine Badre Renom u elitnom kvartu Londona. U centru grada Nadine radi svoj domaći kompost za raskošan balkon. Pogledajte engleski Dom iz bajke na YouTube kanalu i Videoteci 24sata

Za mene su Engleska i London mjesto apsolutne unutarnje slobode - kaže Nadine Badra Renom, vlasnica skupocjenog stana u centru Londona.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nadine je porijeklom iz Libanona, ali cijelo djetinjstvo živjela je u srcu Europe - Parizu, a onda se preselila u London. Radila je u bankarstvu, a sada se bavi glazbom. Svaki tjedan organizira glazbene večere u svom boravku gdje svira na klaviru.

- Volim kuhati za svoje goste, imam jako puno zanimljivih začina iz cijelog svijeta najbolji je začin za'tar (zatar) - objasnila je Nadine. 

Dobro ste pročitali! Libanonski začin u centru Londona naziva se slično hrvatskom gradu na obali Jadranskog mora - Zadru. 

Nadine je dugogodišnju strast prema začinima i uzgoju biljaka tijekom karantene podigla na višu razinu i na terasi svojeg stana u centru odlučila posaditi nešto jestivo i napraviti kompost.

U prizemlju skupocjenog stana nalazi se otvoreni dnevni boravak s pripadajućom kuhinjom i blagovaonicom, te kupaonica. Na donjem katu nalazi se i glavna spavaća soba s izlazom na prostranu terasu te uredna gostinjska spavaća soba s velikim prozorima s kojih možete uživati u pogledu na vrt.

Kako i priliči kada se radi o povijesnim građevinama pod zaštitom države, vlasnica je zadržala maksimum klasičnih arhitektonskih elemenata. Obilje prirodnog svjetla i susjedstvo bijelih zidova s prirodnim parketom čine prostor mirnim i ugodnim. Ova neutralna arhitektura korištena je kao pozadina za slikovitu zbirku kultnog dizajna i skulptura.

- Kuća se nalazi u elitnom kvartu Londona - kaže ona i priznaje da u kvartu nedostaje zelenila, pa je zato uredila dvije velike terase, i na taj način unijela sveobuhvatno zelenilo u stan, a ujedno naglasila da je stan namijenjen odmoru, kako bi izgledao opušteno, a istovremeno dinamično, poput samog Londona.

 S urođenim britanskim konzervativizmom, ovo je rodno mjesto buntovnika: Oscara Wilda, Beatlesa, Queena, Vivienne Westwood, McQueena... popis se nastavlja u nedogled, a Nadine je skupljala umjetnine i ukrasne predmete iz cijeloga svijeta.

Pogledajte video:

Kako izgleda stan u Londonu pogledajte na YouTube kanalu i Videoteci 24sata u subotu u 12 sati. Pratite nas i na društvenim mrežama Instagram-u, TikTok-u, Facebook-u i LinkedIn-u.