Obavijesti

Video

Komentari 0

Libanonka u luksuznom stanu u centru Londona ima začin koji nosi naziv hrvatskog grada

Libanonka u luksuznom stanu u centru Londona ima začin koji nosi naziv hrvatskog grada
4

Ušli smo u kuću Nadine Badre Renom u elitnom kvartu Londona. U centru grada Nadine radi svoj domaći kompost za raskošan balkon. Pogledajte engleski Dom iz bajke na YouTube kanalu i Videoteci 24sata

VIDEO

Za mene su Engleska i London mjesto apsolutne unutarnje slobode - kaže Nadine Badra Renom, vlasnica skupocjenog stana u centru Londona.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nadine je porijeklom iz Libanona, ali cijelo djetinjstvo živjela je u srcu Europe - Parizu, a onda se preselila u London. Radila je u bankarstvu, a sada se bavi glazbom. Svaki tjedan organizira glazbene večere u svom boravku gdje svira na klaviru.

- Volim kuhati za svoje goste, imam jako puno zanimljivih začina iz cijelog svijeta najbolji je začin za'tar (zatar) - objasnila je Nadine. 

Dobro ste pročitali! Libanonski začin u centru Londona naziva se slično hrvatskom gradu na obali Jadranskog mora - Zadru. 

Nadine je dugogodišnju strast prema začinima i uzgoju biljaka tijekom karantene podigla na višu razinu i na terasi svojeg stana u centru odlučila posaditi nešto jestivo i napraviti kompost.

U prizemlju skupocjenog stana nalazi se otvoreni dnevni boravak s pripadajućom kuhinjom i blagovaonicom, te kupaonica. Na donjem katu nalazi se i glavna spavaća soba s izlazom na prostranu terasu te uredna gostinjska spavaća soba s velikim prozorima s kojih možete uživati u pogledu na vrt.

Kako i priliči kada se radi o povijesnim građevinama pod zaštitom države, vlasnica je zadržala maksimum klasičnih arhitektonskih elemenata. Obilje prirodnog svjetla i susjedstvo bijelih zidova s prirodnim parketom čine prostor mirnim i ugodnim. Ova neutralna arhitektura korištena je kao pozadina za slikovitu zbirku kultnog dizajna i skulptura.

- Kuća se nalazi u elitnom kvartu Londona - kaže ona i priznaje da u kvartu nedostaje zelenila, pa je zato uredila dvije velike terase, i na taj način unijela sveobuhvatno zelenilo u stan, a ujedno naglasila da je stan namijenjen odmoru, kako bi izgledao opušteno, a istovremeno dinamično, poput samog Londona.

 S urođenim britanskim konzervativizmom, ovo je rodno mjesto buntovnika: Oscara Wilda, Beatlesa, Queena, Vivienne Westwood, McQueena... popis se nastavlja u nedogled, a Nadine je skupljala umjetnine i ukrasne predmete iz cijeloga svijeta.

Pogledajte video:

VIDEO

Kako izgleda stan u Londonu pogledajte na YouTube kanalu i Videoteci 24sata u subotu u 12 sati. Pratite nas i na društvenim mrežama Instagram-u, TikTok-u, Facebook-u i LinkedIn-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno