Obavijesti

Video

Komentari 13

'Ljudima koji prolaze na crveno svjetlo treba oduzeti vozačku!'

'Ljudima koji prolaze na crveno svjetlo treba oduzeti vozačku!'
5

Stigli smo i do nove epizode serijala 'Tko je kriv?'. Serijala u kojem naš najbolji automobilist i auto-novinar Juraj Šebalj s prometnim ekspertima analizira uzroke i posljedice prometnih nesreća...

VIDEO

Naš stalni voditelj serijala Zvijezde vrište i doc.dr.sc. Rajko Horvat s Fakulteta prometnih znanosti komentiraju reakcije vozača, ponavljaju pravila vožnje, a i savjetuju kako izbjeći neugodne situacije u prometu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Voditeljica Maria iz Rusije donijela im je  nove prometne nesreće, a već u prvoj je automobil prošao kroz crveno i na taj način uzrokovao nesreću u raskrižju.

- Moram pohvaliti vožača kombija, uspio je malo skrenuti, i nakon toga izravnati auto. On je za mene heroj! - rekao je Juraj koji smatra da svi koji prolaze na crveno trebaju ostati bez vozačke dozvole, a profesor se složio.

U sljedećoj nesreći automobil je prošao kroz raskrićje i potom udario u parkirani automobila uz nogostup.

- Očito je da vozač nešto radi što nije povezano s vožnjom - objasnio je profesor, a Jura je dodao da ozač mora nešto napraviti prije nesreće kako bi to sprječio.

U trećoj nesreći došlo je do lančanog sudara od tri automobila.

- Vrlo je važno ne imati zatamljena stakla jer vi zapravo ne vidite kroz njega. Ovako se smanjuje vidljivost. Jako je važno vidjeti kroz auto ispred sebe kako bi na vrijeme mogli reagirati - rekao je Jura, a potom je uslijedila rasprava oko toga tko je kriv, Jura je bio za prvog.

U predzanjoj analiziranoj nesreći dogodila se nesreća slična onoj u prethodnom videu, kamion i mrtvi kut.

- To je ono što govorimo. Mrtvi kut kamiona je ono na što svi vozači moraju paziti. Oni jako teško mijenjaju smjer i jako teško staju, to svi moraju znati - objasnili su Jura i Rajko.

U zadnjoj nesreći došlo je do frontalnog sudara, a što su si poručili Rajko i Juraj te što je Maria na kraju morala provjeriti, pogledajte u cijeloj epizodi na YouTube kanalu 24sata.

Pokretanje videa...

'Ljudima koji prolaze kroz crveno treba oduzeti vozačku!' | TKO JE KRIV? 11:48
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno