Video

Komentari 16

Martina Mlinarević: Ne mislim da sam stereotipna Hercegovka

Martina Mlinarević: Ne mislim da sam stereotipna Hercegovka

Martina Mlinarević, bosanskohercegovačka spisateljica, odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila tko je bio njezina najveća potpora u teškim trenucima te što je naučila iz borbe s rakom

Pišem od djetinjstva, otkad sam uzela olovku u ruku uvijek nešto pišem, rekla nam je Martina. Spisateljica i društvena aktivistica na zagrebačkom Interliberu imala je promociju svoje nove knjige 'Bukača', za čiju se kupnju moralo čekati u dugačkom redu. Odvojila je malo vremena i odgovorila i na naša 24 pitanja. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Odrasla je u Hercegovini gdje ju mnogi smatraju kontroverznom zbog njezinih stavova. 

- Često razmišljam kako bi bilo da sam se rodila negdje drugo, ali onda ne bilo ni mene ovakve, ni ovih knjiga, ni svega što sam naučila na ovim prostorima, rekla je. 

U srednjoj školi i na fakultetu je uređivala časopis, a kasnije je radila za gotovo sve hercegovačke medije. Prije pet godina se povukla iz novinarstva i posvetila pisanju. 

- Ne nedostaje mi baš rad u medijima, sada objavljujem samo na svojoj Facebook stranici i radim s knjigama. Povukla sam se iz privatnih razloga, jednostavno se u trenutku više nisam mogla nositi tom količinom pritiska, rekla je Martina. 

Pobijedila je karcinom dojke zbog čega ju mnogi nazivaju heroinom. Napravljena joj je mastektomija, operacija pomoću koje se uklanja tkivo dojke u svrhu liječenja ili prevencije od raka dojke.

U najtežim trenucima najveća podrška su joj bili partner Goran i kći Una. 

- To je gola borba za život, karcinom ne ostavlja nikakav drugi pravac, borite se svim silama koliko možete - zaključila je. 

Što je Martina još rekla možete pogledati na YouTube kanalu 24sata.