Melkior Bašić: ‘Mit je da ne smijete podgrijavati krumpir’ | 24sata
Obavijesti

Video

Komentari 0

Melkior Bašić: ‘Mit je da ne smijete podgrijavati krumpir’

Melkior Bašić: ‘Mit je da ne smijete podgrijavati krumpir’
1

Chef Melkior Bašić u Velikom intervjuu govorio je o privatnom životu, o mitovima i praznovjerju u kuhinji, te što voli raditi nakon radnog dana

VIDEO

Melkior Bašić svoja je bogata iskustva stjecao u prestižnim restoranima svijeta, a u Francuskoj je i stažirao na mjestima koja imaju Michelinove zvjezdice kao što su Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon te Restaurant L’Oiseau Bleu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Chef kaže da danas hrana više nije kao prije, način života nije isti.

- Treba jesti raznoliko, ali otići kod doktora i provjeriti fali li nešto. Kad sam bio mali, falilo mi je željezo, trebao sam ići na prelijevanje krvi, ali nisam pa mi je mama davala morskog psa - prožvakala bi ga i dala meni, to mi je pomoglo - smije se Melkior.

Chef Bašić smatra da priroda nije savršena, tako da treba izbjegavati sve što izgleda savršeno.

- Ako vidiš savršene jabuke, zaobiđi ih. Prvo gledaš na vid, onda pomiriši, ako salata nema crvića - to nije dobra salata. Ribu treba dotaknuti, ako meso u mjestu dodira propada i ne vraća formu - to nije dobra riba - objašnjava.

Melkior je rekao u intervjuu da je to mit da se krumpir ne smije podgrijavati. Otkrio je da neka jela od krumpira iziskuju 2 ili 3 termičke obrade. Govori da mu nije fin podgrijani pire krumpir doma, zato što se doma krumpir kuha u vodi, voda uđe u krumpir i onda se pojavljuje čudan after taste.

- U restoranu mi ne kuhamo krumpir u vodi, ispečemo ga u pećnici, napravimo pire i dodamo maslac. Kad gost naruči pire, mi ga izvadimo iz frižidera i dodamo mlijeko ili vrhnje  pa ugrijemo na vatri - ispričao je Melkior Bašić.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

 

Danas nakon posla voli se opustiti uz video igre.

- Od korone igram League of Legends i to je jedna od najtoksičnijih igrica, ne mislim da ima puno krvi i nasilja, nego se radi o komunikaciji među igračima, koja je iznimno gruba i toksična - zaključuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Početno slovo vašeg imena otkriva kakvog ste karaktera
SLOVA GOVORE O VAMA

Početno slovo vašeg imena otkriva kakvog ste karaktera

Neki su temperamentni, neki neorganizirani ili distancirani; ime koje vam je dano rođenjem otkriva više o vama nego što biste mislili, a u značaj imena vjerovali su još od drevnih vremena

Jakirović: Da, želim Šotičeka i Pašalića! Petko će jednom otići, a hrvatski igrači su nam skupi!
VELIKI INTERVJU

Jakirović: Da, želim Šotičeka i Pašalića! Petko će jednom otići, a hrvatski igrači su nam skupi!

Htjeli smo dovesti dva hrvatska braniča, ali to je takvo bubanje cifri, potpuno nerealno. A sad nam se svi čude kako smo uspjeli završiti dolazak Samya Mmaeea, kaže Sergej Jakirović
EKSKLUZIVNO Jadran Lazić: 'Shannen Doherty sam opustio svojim dalmatinskim šarmom'
SNIMAO 'BRENDU'

EKSKLUZIVNO Jadran Lazić: 'Shannen Doherty sam opustio svojim dalmatinskim šarmom'

Plus+ Shannen Doherty nije htjela da je se snima u vlastitoj kući pa je tako Lazić unajmio vilu na Beverly Hillsu. 'Loše je počelo, ali super završilo', kaže Jadran