Obavijesti

Video

Komentari 6

Moni Le Fleur, hrvatski pin-up model za kojim se svi okreću

Monika Dugić (27) jedna je od najpoznatijih pin-up modela u Hrvatskoj, nastupala je u spotovima, reklamama... Ima dva puna ormara s više od 100 haljina, obožava crno-bijele filmove i holivudske dive iz 40-ih i 50-ih

VIDEO

Moni Le Fleur umjetničko joj je ime. I baš poput kakva prekrasna cvijeta privlači radoznale poglede sviju oko sebe. I nije to samo zbog 'vintage' stila oblačenja ili šminke poput holivudskih diva iz 40-ih i 50-ih, Monika Dugić (27) jednostavno osvaja profinjenošću, otmjenim držanjem i gracioznošću. Kao da svaki njezin pokret ili gesta imaju razlog zašto su se dogodili. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:59

- Često se ljudi okreću za mnom, ne znam je li to zato što sam im neobična, ili im se sviđa moj stil odijevanja. Žele se fotografirati, a moram odgovoriti na tisuću i jedno pitanje, od toga gdje kupujem odjeću, do toga kako sam uopće došla do svog stila. Sa svakom osobom vodim svojevrstan mali intervju - kaže Monika.

S pin-up stilom i modelingom započela je prije pet godina, no zapravo je još kao klinka bila očarana filmovima i glumicama iz 40-ih i 50-ih.

- Taj retro stil oduvijek mi se sviđao, no nisam se ranije voljela isticati, željela sam se samo uklopiti i biti kao svi ostali. No to se promijenilo prije pet godina... I da, obožavam te filmove iz polovice prošlog stoljeća, a još kao klinka s bakom sam gledala 'Moje pjesme, moji snovi',  i nekako je zapravo već tada počela moja ljubav prema haljinama punog kruga - nasmijala se Monika.

Danas je prilično prepoznatljivo lice u pin-up svijetu. Bila je u nekoliko spotova, snimala je reklamu za sladoled, pojavila se na četiri naslovnice knjiga, u Austriji, Njemačkoj, Italiji i Nizozemskoj, a pobjeđivala je i na raznim pin-up natjecanjima te se njezine fotografije nalaze i na kalendarima. Također je i zaštitno lice švedskog proizvođača 'vintage' odjeće.

- Pin-up je definitivno moj stil života, moj način razmišljanja. Možda ne baš u svemu, ali u većini stvari da, pogotovo estetski, glazbeno, odjevno, načinom komunikacije i odnošenja s ljudima. To je nešto što svakodnevno živim i nešto u što duboko vjerujem. Ne mogu se zamisliti bez toga, već sam se toliko duboko zakopala da je to postalo dio mene. Pin-up je moj život - rekla je Monika, koja je u ovih pet godina napunila dva velika ormara s retro odjećom.

- I to moju mamu ponekad izluđuje. Svaki put kad uđe u moju sobu i spomene 'čišćenje' ormara, ja samo elegantno pobjegnem nekamo. Volim tu svoju odjeću, prirasla mi je srcu i teško se odvajam od nje. Trenutačno imam više od 100 haljina i nema te materijalne stvari na svijetu koja me veseli više od dobre haljine - kaže Monika.

Do tih 100 i više haljina nije bilo baš lako doći, pogotovo prije pet godina kad je krenula s retro odijevanjem.

- Da, prije niste lako mogli doći do te odjeće, pa sam se snalazila po second hand buticima, na buvljacima, kopala sam bo bakinim ormarima. Danas je puno lakše, u Zagrebu ima nekoliko 'vintage' dućana, a mnogo toga možete naručiti na internetu. Cijene? Haljinu možete kupiti od 300 kuna, pa sve do nekoliko tisuća kuna - istaknula je Monika.

Svestrana djevojka iz Zagreba puno je više od pin-up modela. 

- Mislim da sam umjetnička duša, umjetnost je bila moja nit vodilja još otkad sam bila curica. Išla sam u privatnu likovnu školu, a završila sam slikarstvo na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. Nakon srednje škole nisam se odmah odlučila za fakultet, već sam završila školu za vizažiste. I to mi je još jedna velika ljubav. Također i pjevam, bila sam u crkvenom zboru, išla sam u školu pjevanja, no zasad sam se malo posvetila glazbi. U budućnosti će se to promijeniti - rekla je Monika.

Za život zarađuje i kao dadilja, a rad s djecom je nešto čime bi se dugoročno željela baviti.

- Prošle godine upisala sam predškolski odgoj u Petrinji. Vidim se kao odgajateljica u budućnosti. Volim djecu, a čini mi se da i ona vole i mene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Juraj Šebalj: 'Treba znati voziti po kružnom toku, a u Škorpikovoj npr. nitko ne zna'
TKO JE KRIV?

Juraj Šebalj: 'Treba znati voziti po kružnom toku, a u Škorpikovoj npr. nitko ne zna'

U novoj epizodi Tko je kriv? naša ekipa je raspravljala o kružnim tokovima, nesrećama u noćnoj vožnji, ali nesvakidašnjim i zanimljivim privatnim temama...

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'
'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović