Obavijesti

Video

Komentari 209

Pročelnica je već vozila pijana: 'Ma pokrit ću se po ušima...'

Pročelnica je već vozila pijana: 'Ma pokrit ću se po ušima...'
1

Vera Begić Blečić će do službenog okončanja istrage biti suspendirana s mjesta pročelnice, izjavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, govoreći o nesreći koja se u noći na četvrtak dogodila na istarskom ipsilonu

VIDEO

- Kada istraga i eventualni ostali službeni postupci budu okončani, ovisno o rezultatima istrage i spomenutih postupaka, poduzet ću daljnje korake. Još jednom izražavam duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo - rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Muškarac (41) je poginuo, a njegova žena (38) i dijete lakše su ozlijeđeni kad je na njih, u noći na četvrtak, automobilom naletjela pijana Riječanka Vera Begić Blečić (36). Vozila je suprotnim smjerom istarskim ipsilonom.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

01:12

U 23.57 Centar za upravljanje prometom Bina-Istre zaprimio je dojavu da se vozilo koje putuje od Umaga prema Kanfanaru vozi po suprotnom kolničkom traku. Ondje su preusmjereni svi raspoloživi ophodari, zatvorili su sve ulaze na autocestu te su svim vozačima poslali poruke upozorenja.

To, nažalost, nije bilo dovoljno kako bi zaustavili sumanutu vozačicu u Peugeotu riječkih tablica. Prvo je kraj čvora Nova Vas - Višnjan udarila u Škodu koju je vozio Slovenac (31). U nepreglednom zavoju svojim je retrovizorom udarila u njegov i nastavila voziti u kontra smjeru prema mostu Mirna. Tu je udarila u zaštitnu ogradu koja je razdvajala istočni od zapadnog traka autoceste. Njezin Peugeot se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot pulskih tablica u kojem je bila obitelj. Od siline udarca automobil im se prevrnuo na desni bok, dok je Begić Blečić napokon stala kad je opet udarila u ogradu. Nesretni 41-godišnjak poginuo je na mjestu, a njegovu su obitelj prevezli do bolnice u Rijeci.

Pijana je vozila u suprotnom smjeru, poginuo muškarac (41)
Pijana je vozila u suprotnom smjeru, poginuo muškarac (41)

Lakše je ozlijeđena i 36-godišnjakinja koja je izazvala tragediju. Imala je 1,81 promil alkohola u krvi te je dobila kaznenu prijavu.
Iz Bina-Istre ne znaju što je potaklo ženu na ekstremnu vožnju.

- Neshvatljivo je da vozačica nije uzela u obzir posebne prometne znakove koji upozoravaju na krivi smjer. Slučajevi vožnje u suprotnom smjeru na Istarskom ipsilonu iznimno su rijetki - napisali su.

Inače, Vera Begić Blečić je pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu grada Rijeke. U četvrtak nije bila na poslu, a riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je sućut obitelji.

Vozila pijana: Tešku nesreću u Istri skrivila riječka pročelnica
Vozila pijana: Tešku nesreću u Istri skrivila riječka pročelnica

- Nemam službeno, ali po svemu sudeći, nesreću je izazvala pročelnica Vera Begić Blečić. Do službenog okončanja istrage bit će suspendirana s mjesta pročelnice. Daljnji koraci ovisit će o istrazi - rekao je Obersnel.

Pročelnici ovo nije prva prometna nesreća. Jednu je skrivila u lipnju 2017. te se odvezla nakon sudara. Pet sati poslije policajci su je pronašli i dali joj alkotest. Imala je 0,32 promila alkohola u krvi. Medijima je rekla kako nije pobjegla, nego je željela pomaknuti auto s ceste da ne smeta.


- U maloj brzini lupili smo branicima. Kad sam se vratila, nisam više vidjela njezin auto. Tri puta sam zvala policiju i čekala tri sata. Napravila sam grešku, pokrit ću se po ušima - rekla je tad pročelnica za Novi list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 209
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno