Obavijesti

Video

Komentari 63

Obrat! 'Sorry, Franka, moj je menadžer htio zaraditi na tebi'

Prije nekoliko dana nepoznati rumunjski reper Guez optužio je Franku za plagijat pjesme “Crazy” kojom će nas predstavljati u Lisabonu. Rumunj se sad brani i krivnju oko optužbi za plagijat svaljuje na svojega menadžera

VIDEO

Odlazak Franke Batelić (25) na Eurosong iz dana u dan sve više podsjeća na filmski triler prepun neočekivanih obrata. Prije nekoliko dana nepoznati rumunjski reper Guez optužio je pjevačicu za plagijat pjesme “Crazy” kojom će nas Labinjanka predstavljati u Lisabonu. Rumunj se sad brani i krivnju oko optužbi za plagijat svaljuje na svojega menadžera. 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:21


- Nikad nisam rekao da je Frankina pjesma plagijat. Tu cijelu priču pokrenuo je moj menadžer - rekao nam je reper. U telefonskom razgovoru se branio kako planira prekinuti suradnju s dosadašnjim suradnikom, no nije nam želio ustupiti kontakt fantomskoga glazbenog menadžera kako bismo provjerili Guezove tvrdnje. Na Guezovu profilu na Facebooku pak stoji telefonski kontakt reperova navodnog menadžmenta. Nakon nekoliko poziva na taj broj javio se ponovno sam Guez. 

Franka je u šoku

- Ne može vam se javiti moj menadžer jer je trenutačno nedostupan pa sam ja odgovorio na poziv - tvrdio je rumunjski reper. Iako na YouTubeu pod njegovim imenom postoji desetak pjesama, iz diskografske kuće koju navodi kao matičnu tvrde da ne znaju tko je samoprozvani pjevač. Kontaktirali smo i diskografsku kuću iz Rumunjske koja okuplja tamošnje rap i hip-hop glazbenike. Službenica za odnose s javnošću u nekoliko je navrata pokušavala provjeriti surađuju li s Guezom. 

- Ne znamo tko je taj tip. Surađujemo s reperom čije ime je Guess Who. Za Gueza nikad nismo čuli - rekli su. U međuvremenu, Franka je danima u šoku. 

Unatoč tome što planira nastaviti s pripremama, ne može zanemariti posljedice afere koju je proživjela. Njezin menadžer Siniša Bevanda ispričao nam je kako je šteta nepopravljiva. Kad smo im ispričali da Guez krivi svojega menadžera, Siniša Bevanda je bio kratak. 

Drama na internetu

- To je sad gotova stvar. Njoj je sad uništen Eurosong, ono što je najviše željela. Nije mi samo jasno zašto menadžer nije kontaktirao mene - izjavio je Bevanda. 

Batelić se na Uskrs u čestitki osvrnula na skandal. Priznala je kako joj nije bilo lako, ali i da jedva čeka stati na pozornicu u Lisabonu. 

Dečko pjevačice, Vedran Ćorluka (32), nije se oglasio na društvenim mrežama od pobjede nad Meksikom prije tjedan dana. Tad je u svlačionici pozirao s kolegama iz reprezentacije - Mateom Kovačićem (23), Domagojem Vidom (28) i Ivanom Rakitićem (30). Nakon utakmice zapjevali su i Frankinu pjesmu “S tobom”, a mnogi su se pitali hoće li to postati nova himna hrvatske reprezentacije. 
Drama Franke Batelić i njezina tima traje već nekoliko dana, a započela je Guezovom objavom na društvenoj mreži u kojoj je optužio Hrvaticu da je “Crazy” kopija njegove “Ceea ce iubim”. 

Franka je teaser za svoju pjesmu objavila 26. veljače, a cijelu je javnosti predstavila 6. ožujka. Guez je svoju pjesmu “Ceea ce iubim” na YouTubeu objavio dva dana ranije, odnosno dva tjedna prije nego što je Frankin tim objavio cijelu pjesmu. 

- Hrvatski eurovizijski tim laže. Ne postoji besplatna instrumentalna verzija. Mi smo s ovim projektom krenuli 11. siječnja 2018. Producent je prodao beat ili ga je iznajmio dva puta. Prestanite samo lagati o meni, Rumunjska ne krade pjesme od Hrvatske. Šaljem poljupce. I od**bite s Eurosonga - stajalo je na njegovoj stranici. 

Branimir Mihaljević (42), koji je potpisan kao autor glazbe, objasnio je kako je pjesma djelo njega i Franke te da ju je radio zajedno s kolegom Denisom Mevljom, poznatim pod umjetničkim imenom Denzel Beats ili Denz. 

'Franka me nije pokrala'

- Denis, koji inače radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju zabunom je stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, tj. stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong, za koju nema odobrenje mene kao koautora za prodaju - objasnio je kompozitor. Za tu se situaciju ispričao i Mevlja, a Guez je na društvenoj mreži nastavio sa svojim tvrdnjama. 

- Koliko će još glazbenika pokrasti hrvatski tim - napisao je pa objavio pjesmu Albanke Denise Gjezo pod nazivom “Zemer ku je”, za koju također tvrdi da je pokradena od strane Frankina tima. 

Ipak, Denise ne misli tako. 

- Čula sam Frankinu pjesmu i ne mislim da je riječ o plagijatu - rekla nam je albanska glazbenica Denise Gjezo. 
Hrvatskoj pjevačici je poželjela sreću na Eurosongu. 

- Nadam se da će Franka doživjeti veliki uspjeh - zaključila je na kraju Gjezo. 

Batelić će nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri na Euroviziji, a nekoliko puta je izjavila kako joj je to bila velika želja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Stela Rade pogađala pjesme po emojijima: 'Pa dobra sam...'
POGLEDAJTE VIDEO

Stela Rade pogađala pjesme po emojijima: 'Pa dobra sam...'

Pjevačica i harmonikašica Stela Rade okušala se u našem izazovu. Pogađala je pjesme po emojijima i odlično je to odradila. Koje je pjesme pogodila, pogledajte u videu

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac
Misterij Božice Barišić i tajne Maksimira: Kako je pao Mirko i zašto Zajec spašava Peras
PAD ZMAJA LEVANJSKOG

Misterij Božice Barišić i tajne Maksimira: Kako je pao Mirko i zašto Zajec spašava Peras

Plus+ NOVI EXPRESS Kako je Mirko Barišić izgubio Dinamo: Kao da je netko u pokretu njihovih neprijatelja, koliko god navijači nepredvidljivi i divlji znali biti, čitao Sun Tzua, “Umijeće ratovanja”