Obavijesti

Video

Komentari 48

Odbjegli mladoženja: Rekao je 'DA' pa odjurio gasiti požar...

Mladenka Anita kaže kako joj je trenutak prije večere Dario rekao da mora ići, a ona je pomislila da je riječ o šali. Kad je vidjela da ga nema dugo, shvatila je da je stvar ozbiljna...

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:39

Trenutak prije svečane večere prišao mi je i tiho rekao da mora ići. Mislila sam da je posrijedi neka svatovska šala, ali kad sam vidjela da ih nema 40 minuta, shvatila sam da je ozbiljno, rekla je mladenka Anita Dautović.

Međutim, mladoženja Dario Dautović (29) u tom se trenutku vratio na svadbu zajedno sa svojih deset kolega, članova mjesnog DVD-a. Anita je odahnula. I sama je vatrogasna časnica i tajnica u DVD-u, pa za izvanredne situacije, kaže, uvijek ima razumijevanja.

U petak oko 20.30 sati, prije same svečane večere na svadbi u Godinjaku kraj Nove Gradiške, došla je dojava Državne uprave za zaštitu i spašavanje  o požaru u obližnjem selu Tisovcu. 

- Situacija je bila takva da se odmah moralo ići na intervenciju. Uopće se nismo dvoumili - rekao je Dario. Dodao je da je svatova bilo dosta, pa nitko nije ni primijetio kad su “nestali”. 

- Odjurili smo u dom DVD-a, preodjenuli se, odnosno svečana odijela zamijenili vatrogasnima. Krenuli smo u dva kilometra udaljeni Tisovac. Tamo smo ustanovili da, nasreću, ne gori šuma, kako nam je prvo javljeno, već veliko divlje odlagalište otpada uz samu državnu šumu. Spremalo se nevrijeme i morali smo brzo sve pogasiti - objasnio je mladoženja.

Vatru na površini od oko 350 četvornih metara ugasili su relativno brzo, za nekih pola sata. Potom su se požurili natrag u dom, vatrogasne odore opet zamijenili svečanim odijelima i vratili se na svadbu, kao da ništa nije ni bilo. Na intervenciji je bio i Dariov kum Stjepan Marinović, koji je također vatrogasac. 

- Kad sam vidjela da dečki trče prema vatrogasnom domu, bilo mi je jasno da se stvarno radi o požaru, ali nisam mislila da će i moj suprug Dario s njima. Pitala sam njegovu mamu gdje je Dario i rekla mi je da su otišli na požar. Nisam mogla vjerovati, bila sam zatečena. A onda sam se sjetila da mi je uvijek govorio da će, ako se dogodi neki požar, uvijek morati ići. Ugodno me iznenadio i ponosna sam na njega i ostale vatrogasce, naše goste - rekla je Anita. Tvrdi da su gosti tek puno kasnije saznali za pothvat Darija i njegove ekipe. 

- Gosti su tada počeli naručivati sviračima pjesme za nas i zahvaljivati nam. Bilo je to lijepo od njih. Moji kolege i ja opet bismo napravili istu stvar ako bi došla dojava o nekom požaru. To nam je u krvi. Dok se bavimo našim poslom, te pomažemo i spašavamo, srce nam je veliko kao kuća. Svatko od nas vam to može potvrditi. Taj je osjećaj teško opisati i ništa ne bi radili radije - rekao je Dario. 
Od petka su Dario i ostali vatrogasci postali pravi heroji, a o njihovu pothvatu priča se desetak kilometara uokolo. 

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Brođani pokazuju stražnjice kako bi upozorili na zagađenje

- Opasno nevrijeme u Međimurju: Led ženi razbio glavu

- Skačite gumi-gumi i razvijte motoriku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode