Video

Komentari 6

'Ovo se vidi jednom u životu': Rijetki prizori zaigranih kitova

'Ovo se vidi jednom u životu': Rijetki prizori zaigranih kitova

Ribarski brod je imao rijetku priliku susresti se u blizini obale na jugu Kalifornije s prijateljski nastrojenim razigranim orkama

Kapetan Ryan Sweeney zapovijedao je ribarskim čarterom u sklopu plovidbe Brink Expeditions. Radi se o plovidbi tijekom koje putnici na brodu love ribu.

Oduševljeni kapetan objavio je na Facebooku kako je s posadom bio u meksičkim vodama kad im se pridružila grupa ovih posebnih kitova.

- Proveli smo s njima oko sat i pol vremena i gledali ih kako se igraju oko broda. Svi smo ostali iznenađeni njihovom znatiželjom. Vidjeli smo i kako najveći od njih jede ostatke morskog lava na udaljenosti od oko 35 metara od broda. Nakon toga su se nastavili igrati i krenuli su u našem smjeru - rekao je kapetan Sweeney.

Dodao je kako je u grupi bilo pet ili šest ovih ogromnih sisavaca. 

- Bila je to nevjerojatna interakcija ovih životinja s ljudima. Samo rijetki sretnici imaju priliku vidjeti ovako nešto u vodama južne Kalifornije. Veoma rijetko dolaze ovako blizu naše obale tijekom svojih migracija. To se može doživjeti samo jednom u životu - zaključio je kapetan.