Video

Komentari 17

Slavica se prisjetila snimanja serije Bibin svijet: Kao Đurđa sam sama smišljala fore na setu

Slavica se prisjetila snimanja serije Bibin svijet: Kao Đurđa sam sama smišljala fore na setu

Slavica Knežević, poznatija kao Đurđa iz serije 'Bibin svijet', prisjetila se i nasmijala nekim od najljepših trenutaka sa snimanja. Otkrila nam je tko je smišljao tekst, kakva je bila atmosfera, ali i kako su se međusobno slagali

Vezali smo se za seriju emotivno jer te sve to podsjeća na jedan dio tvoga života tada. Sve što smo tada živjeli se može u seriji i osjetiti. Jako mi je drago vidjeti ekipu i sve bi ih sada izgrlila. Jako mi fale, komentirala je poznata glumica i Bibina najbolja prijateljica, Slavica Knežević. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Mali dućan, svakodnevne ljudske priče i dani puni komičnih scena, ali i nevolja. Unatoč neobičnim situacijama u kojima su se našle, Biba i njezina najbolja prijateljica Đurđa sve su uspješno prevladale. Jedno je sigurno, bez Bibinog slobodnog duha i Đurđine vječite romantičarske naravi ova serija zasigurno ne bi bila ista.

Serija je proglašena najgledanijom humorističnom serijom 2008. godine.

Serija nije snimana u pravom dućanu

Iako se čini da je mjesto radnje dućan, Slavica nam je otkrila da je sve snimano u studiju. Od scena iz dućana pa sve do automehaničarske radionice - za sve je bio zaslužan veliki studio s puno punktova. 

- Pravi dućan koji je bio na špici nalazi se u Španskom. U njemu nismo snimali jer je premalen, ali otišli smo jednom tamo kao ekipa - komentirala je Slavica.

Velik dio teksta smišljala je sama

- Bilo mi je dozvoljeno od scenarista da sama smišljam svoje fore i 'punchlineove'. Velik dio fora i sve ono što se meni činilo da je smiješno sam i ubacivala - dodala je.

Objasnila je i da je to glavna razlika 'sitcoma', odnosno komedije situacije, i sapunica i ostalih humorističnih serija. U komedijama situacije sami glumci uz scenariste pišu tekst, a jedino što im je bilo zadano i što su trebali pratiti je fabula.

- Ja spadam u one koji u filmovima vide kada nešto nije uvjerljivo i zato sama nastojim ispoštovati da svaka scena koju snimamo izgleda što uvjerljivije i prirodnije. Da bude što sličnije stvarnom životu - komentirala je Slavica način glume koji najviše voli i poštuje.

Svi su bili ekipa

Slavica je sa nama podijelila i kakva je bila atmosfera na snimanju popularne humoristične serije. Iako su svi bili ekipa i radili kao dobar tim, izdvojila je s kim se na snimanju najviše povezala.

- Iako sam odlično funkcionirala s Anom Begić kao partnericom, srcu su mi prirasli Matija Jakšeković, u seriji Vlado, i naravno Amar Bukvić koji je glumio Milivoja. Nekako sam se sa njima više povezala, dok se Ana više povezala sa svojim mužem i djecom zbog odvojenih scena koje smo snimale.

- Svi smo bili super ekipa i dobro smo se zezali. Bila je jedna epizoda gdje smo se toliko smijali da smo skoro morali odgoditi snimanje. Kako su nas rokovi već pritisnuli, scenu smo morali snimiti pa smo sve replike odgovarali kroz smijeh i suze - komentirala je prisjećajući se na lijepe trenutke.

Snimila je preko 40 serija i filmova

Osim što ste je gledali u Bibinom svijetu, Slavica Knežević snimala je i filmove 'ZG80', 'Prva dama Dubrave', 'Zagrebačke priče', 'Kauboji', ali i serije poput 'Stipe u gostima', 'Bitange i princeze', 'Smogovci' i mnoge druge. Uz glumačke uloge bavila se i sinkronizacijom u crtićima 'Bubimir', 'Čarobnjak iz Oza', 'Mala sirena'...

POGLEDAJTE VIDEO:

Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim Facebook, Instagram i TikTok profilima, na 24sata.hr te na našem YouTube kanalu.