Video

Komentari 14

Stiže novi talent show koji će 'zapaliti' regiju: Tko osvaja nagrade vrijedne 150 tisuća kn?

Stiže novi talent show koji će 'zapaliti' regiju: Tko osvaja nagrade vrijedne 150 tisuća kn?

Na JoomBoos YouTube kanalu izašao je službeni trailer za ovogodišnji talent show 'Rap School', koji ove godine traži najhrabrije, najtalentiranije i najodvažnije repere u državi i šire. Oni će se boriti za vrijedne nagrade

Ove smo godine htjeli cijeli show prilagoditi malo ‘ozbiljnijoj’ rap ekipi. Želja nam je bila da se prijavi ekipa koja zna što radi, a formula je, ponovno, vrlo jednostavna. Ako dobro repaš, ideš dalje, a ako si najbolji, uzet ćeš novac i snimiti album. Ako se želiš pokazati u rap svijetu, ovo ti je najbolja prilika za to - objasnio je Stoka nešto drugačiji koncept ovogodišnjeg showa, nakon prve dvije godine emitiranja.

POGLEDAJTE TRAILER:

Iako se konept showa, kao i naziv, malo promijenio, glavna je postava ostala ista. Hiljson Mandela, Marin Ivanović Stoka i Fil Tilen ostaju u showu, samo će ovoga puta biti u ulogama žirija, a ne mentora te će manje pomagati, a više ocjenjivati kandidate. 

Zagreb: Reperi Stoka i Hiljson Mandela

- Mišljenja sam da se ove sezone show jako promijenio, ali isključivo na bolje. Cijeli je format drugačiji, prije smo i mi, mentori, mogli pomagati kandidatima, a sad se od njih očekuje da dođu već spremni. Moraju pokazati svu svoju ozbiljnost odmah u startu i nema mnogo prostora za pogreške, a samim time, mislim da će i kandidati koji su ozbiljniji i koji su baš zagrizli lakše doći do spotlighta, a onda i do potencijalne nagrade - objasnio nam je Hiljson.

Zagreb: Reperi Stoka i Hiljson Mandela

Pobjednika, ili pobjednicu showa, ove sezone ponovno očekuju vrijedne nagrade u vrijednosti čak 150 tisuća kuna, a evo što Hiljson očekuje od ovogodišnjih natjecatelja. 

Zagreb: Snimanje 2. epizode Rap School-a

- Očekujem da će biti mnogo ozbiljniji i da će svim zadacima koje dobiju pristupiti ozbiljno. Očekujem da budu konkretniji i samouvjereniji. Jer, u samom startu, kad moraju stati pred članove žirija i pokazati što znaju, postojat će određena doza straha i treme, što je dobro. Ali oni koji su se stvarno pripremili, koji su vježbali i koji žele to živjeti, neće pokleknuti pred tom tremom, već će se izboriti - objašnjava Hiljson, koji smatra da na domaćoj rap sceni nedostaje onih koji će svoje umijeće staviti ispred svega ostaloga.

Zagreb: Snimanje druge epizode Rap Schoola

Uvod u show napravio je prošlogodišnji pobjednik Rap Campa/Rap Schoola, Karlo Kreš Š, koji je na JoomBoosu izbacio svoje tri autorske stvari, 'Budva', 'Ovisan' i 'Bad Boy'. A sad je vrijeme da se novi kandidati dokažu i pokažu da i oni žele stvarati vlastite pjesme onako kako se njima sviđa.

POGLEDAJTE VIDEO:

A kad smo već kod autorskih pjesama, važno je napomenuti kako na svakoj pjesmi postoji autorsko pravo i njemu srodna prava: pravo izvođača i pravo onoga tko je napravio snimku. Ova prava u Hrvatskoj su uređena Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima.

Prema zakonu, autori nad svojim djelima imaju imovinska i moralna prava. Imovinska prava jamče autorima zaradu od korištenje njihovih djela i autori ih mogu prenositi na druge osobe. A sva ova prava vrijede i za Š-ove nove pjesme, koje su uvod u novi Rap School show!

Zagreb: Reperi Stoka i Hiljson Mandela

Jesu li kandidati ispunili očekivanja žirija, tko se pokazao najhrabrijim, a tko najvještijim u slaganju brutalnih rima? Sve to i mnogo više moći ćete gledati u epizodama Rap Schoola od 11. studenoga na svim JoomBoos platformama, kao i na 24sata Oriđiđi Videoteci. Kroz show će vas voditi influencerice, Petra Dimić i Ela Jerković, a borba za slavu i vrijednu nagradu od 150 tisuća kuna bit će uzbudljivija no ikad!

POGLEDAJTE VIDEO: