Obavijesti

Video

Komentari 1

Tomislav (31) prvo je oborio Guinnessov rekord pa preživio operacije srca i dva moždana

Tomislav (31) prvo je oborio Guinnessov rekord pa preživio operacije srca i dva moždana

Oborio je Guinnessov rekord, a onda je uslijedilo neočekivano. Dvije operacije srca i dva moždana udara. Priču mladog trenera i avanturista, Tomislava Lubenjaka, pogledajte na YouTube kanalu i Videoteci 24sata

VIDEO

Tomislav Lubenjak (31) prije tri godine oborio je Guinnessov rekord u kategoriji guranja automobila u 24 sata, a prije nekoliko mjeseci završio je u KB Dubrava gdje je imao dvije operacije srca, a potom dva moždana udara na drugoj operaciji.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Automobil težak 730 kilograma gurao je 106,9 kilometara. Ovaj Mladi trener i avanturist napravio je 13 krugova od Vukovarske do Svetica i tako oborio Guinnessov rekord.

- Uvijek sam kao klinac imao želju potaknuti ljude da se pokrenu na 'bolje sutra' pa rekoh hajde da ja motiviram nekog možda klinca da bude bolji sutra nego danas - govori Tomislav.

Trenirao je po 10 sati, a podršku mu je pružala obitelj, a posebno se sjeća bake koja je sa 78 godina još uvijek vozila i pomagala.

Tri godine kasnije osjetio je lagane bolove u prsima i trnce u podlakticama pa se zaputio kod kardiologa. Pretpostavio je da je srce te se pokazalo kako mu je aorta porasla na 9 cm od normalnog promjera od 3 cm, dok se četiri smatra za operaciju. 

- Doktori nisu mogli vjerovati da stojim na nogama jer se svakog trena moglo dogodit da to pukne i da mene više nema - prepričava Tomislav.

Ubrzo je došao na hitnu i već bio na operacijskom stolu.

- Nisam mogao vjerovati… gledam na život kao na još jedan problem koji moram prijeći. Prihvatio sam to kao neki izazov, vjerojatno me cijeli život pripremao za to. Rekao sam evo još jedan izazov, idemo to pobijediti - prisjeća se. 

Nakon oporavka od prve operacije, odlazi doma i ubrzo počinje shvaćati kako nešto ne štima. Došlo je do puknuća korijena aorte što je rezultiralo unutarnjim krvarenjem. Krvi je ponestalo u bolnici pa su svi uskakali upomoć.

- Davale su sestre, susjede i to je vjerojatno zašto sam se brzo vratio jer sam bio okružen pozitivnim ljudima - rekao je Tomislav.

Pogledajte video: 

VIDEO

Pogledajte Tomislavove daljnje planove na YouTube kanalu 24sata i Videoteci 24sata. Pratite i cijelu Oriđiđi produkciju na Instagram-u, Facebook-u, TikTok-u i LinkedIn-u.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...